Corning introduceert Gorilla Glass 5

Corning introduceert Gorilla Glass 5

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Gorilla Glass 5

Er bestaan enkele gerenommeerde fabrikanten die glas produceren dat gebruikt kan worden op smartphones, tablets of onder andere laptops dat kras- en valbestendig is. Eén van de meest bekende is Corning en deze producent heeft nu de vijfde versie van het bekende Gorilla Glass gepresenteerd.

Deze nieuwste variant richt zich vooral op valschade en deze moet dan ook weer stukken beter zijn dan zijn voorgangers. In 80% van de gevallen was het glas nog heel bij valtesten van 1,6 meter op ruige ondergronden. Tot nu toe heeft Corning 4,5 miljard apparaten uitgerust met Gorilla Glass. Het nieuwe type is ook weer een stuk krasvaster. Dat bijvoorbeeld sleutels of een mes geen krassen meer veroorzaakt is al wel bekend, maar vaak is het nog wel erg opletten met bijvoorbeeld een zandkorreltje.

Het bedrijf heeft nog niet expliciet laten weten welke toekomstige apparaten worden uitgerust met dit nieuwe type glas. Wel zal het nieuwe type glas nog dit jaar gebruikt gaan worden, dus misschien zien we het wel bij bijvoorbeeld de aankomende Samsung Galaxy Note 7 of de twee nieuwe Nexus-smartphones.

Bron: Corning

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk