Corning hekelt krastest die Gorilla Glass 5 niet krasbestendig noemt

Corning hekelt krastest die Gorilla Glass 5 niet krasbestendig noemt

Rens Blom

door Rens Blom

Laatst geüpdatet

Krastest Samsung Galaxy Note 7

Een paar dagen geleden voerde JerryRigEverything een krastest uit op de Samsung Galaxy Note 7, om te kijken hoe Corning's nieuwe Gorilla Glass 5 presteert. Het beeldscherm zou valbestendiger zijn dan Gorilla Glass 4, en qua krasbestendigheid 'soortgelijke eigenschappen' hebben. Dat eerste klopt: de Note 7 is een sterke telefoon die niet zomaar breekt bij een valpartij. Maar die krasbestendigheid, daar lijkt Gorilla Glass 5 op in te leveren ten opzichte van zijn voorganger.

[readmore article="186294"]

In de krastestvideo (hieronder) is te zien hoe het scherm al beschadigt met een pin die een Mohs-schaal van 3 uitoefent. Smartphones met een Gorilla Glass 4-scherm, waaronder de Galaxy S7 Edge, krassen pas bij een schaal van 6. Volgens de YouTuber kunnen Note 7-gebruikers hun toestel daarom het beste voorzien van een screenprotector. Ook aan de achterkant, want die is eveneens van Gorilla Glass 5 gemaakt.

Corning: test is niet representatief

Een slechte uitslag voor de Galaxy Note 7 dus, als de test klopt tenminste. Android Authority sprak met twee hoge Corning-medewerkers, die diverse aanmerkingen hebben op de uitgevoerde krastest. Zo zou de testopstelling niet consistent zijn omdat de YouTuber niet aantoont hoeveel kracht hij precies gebruikt. De resultaten zouden daarom minder representatief zijn dan een professionele laboratorium-test. Daarnaast zeggen de medewerkers dat het beeldscherm helemaal niet krast bij een Mohs-schaal van 3. De gebruikte pin die een kracht van 3 heeft, kan volgens Corning namelijk geen krassen veroorzaken op een materiaal met een hardheid van 5 of 6. De 'krassen' die de YouTuber zou veroorzaken bij een kracht van 3 op de schaal van Mohs, zouden metaalresten zijn die loskomen van het scherm. Op de vraag of Gorilla Glass 5 minimaal net zo krasbestendig is als Gorilla Glass 4, wordt bevestigend geantwoord.

Wie het bij het juiste eind heeft is nog niet helemaal duidelijk, maar we kunnen ons moeilijk voorstellen dat het Gorilla Glass 5-scherm van een dure smartphone zo snel krast.

Bron: Android Authority
Via: Tweakers

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk