Corning Gorilla Glass Victus 2 overleeft val van 1 meter op beton

Corning Gorilla Glass Victus 2 overleeft val van 1 meter op beton

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Er is een nieuwe versie ontwikkeld van het val- en krasbeschermende Corning Gorilla Glass. Je smartphone kan een val op beton overleven tot 1 meter hoogte met Gorilla Glass Victus 2. Bij een zachter oppervlak zoals asfalt kan het 2 meter aan.

Corning Gorilla Glass 2

Als je volgend jaar een duurdere smartphone koopt, dan is de kans groot dat de voor- of achterkant is voorzien van Corning Gorilla Glass Victus 2. Deze nieuwe standaard focust in de eerste plaats op een betere valbestendigheid vergeleken met de vorige generatie, in plaats van op bescherming tegen krassen.

Corning demonstreert ook de verbeterde valbestendigheid aan de hand van de onderstaande demonstratievideo. De kracht die door de machine wordt toegepast en het zandpapier moet een val op beton simuleren op een hoogte van 1 meter. We zien dat Corning Gorilla Glass Victus 2 heel blijft, terwijl het glas van een concurrent geen schijn van kans maakt. Hoe kon het ook anders? Volgens Corning kan het nieuwe glas daarnaast een val op asfalt overleven van op 2 meter hoogte.

Telefoons kwetsbaarder

Uiteraard gaat het in de de video om een gecontroleerde omgeving, maar de bedoeling is dat vooral in echte situaties meer kans maken op een ongedeerde telefoon. Verbeteringen voor valbestendig glas zijn zeker welkom, omdat smartphones met de jaren steeds kwetsbaarder worden. Ze zijn nu gemiddeld groter en zwaarder geworden en de wetenschap wil namelijk dat telefoons met meer gewicht en een groter raakvlak ook een stevigere impact te verwerken krijgen.

Gerelateerde artikelen

Toch is het niet erg slim om volledig te vertrouwen op Gorilla Glass, want je kan beter op meerdere paarden wedden. Geef je telefoon een hoesje en kijk daarbij niet alleen naar het uiterlijk, maar vooral naar het materiaal en de mate van bescherming. Daarnaast is ook een tempered glass geen overbodige luxe. Dit zijn onze tips die je telefoon te beschermen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste tips over smartphone-bescherming? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk