Compacte ASUS Zenfone 9 wordt op 28 juli gelanceerd, ook een Flip? (update)

Compacte ASUS Zenfone 9 wordt op 28 juli gelanceerd, ook een Flip? (update)

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

ASUS heeft laten weten dat de Zenfone 9 op 28 juli officieel gepresenteerd zal worden. Het toestel komt in alle waarschijnlijkheid ook naar Europa. Wat kunnen we van deze compacte smartphone verwachten?

Update 14-07-2022: ASUS heeft een bericht gestuurd met hierin meer informatie over de aankondiging. We hebben deze informatie toegevoegd en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Officiële aankondiging 

In een Twitter-bericht heeft ASUS laten weten dat de ASUS Zenfone 9 op 28 juli gepresenteerd zal worden. Onder het bericht deelt ASUS de volgende tekst: ''We kunnen niet wachten om dit opwindende nieuws met je te delen - we zullen live zijn op 28 juli om 21.00 uur. (UTC+8) om de meest grijpbare Zenfone 9 ooit te onthullen!''

Daarbij melden ze dat de smartphone een 'Compact Size' en 'Big Possibilities' zal krijgen. Dit refereert natuurlijk naar het compacte design die de Zenfone-toestellen van ASUS altijd hebben. Ook zien we doorzichtige apparaten op het display van de telefoon, refereert dit mogelijk naar een infraroodfilter? Dit zagen we eerder bij de OnePlus 8 Pro voordat OnePlus besloot, na kritiek over privacy, de functie uit te schakelen.

 

Overige specificaties

Volgens eerdere geruchten en renders zal de ASUS Zenfone 9 een 5.9 inch Full-HD+ 120 Hz AMOLED-paneel krijgen. Hiermee zal het toestel net zo'n groot, of klein, scherm krijgen als de ASUS Zenfone 8. ASUS zegt zelf dat de vorm nog compacter is geworden. De Zenfone 8 was de voorganger van de Zenfone 9 en werd door ons vorig jaar getest. Onze Sebastien was destijds erg positief over de telefoon en zijn compacte design. Hij zei er in zijn review onder andere het volgende over:

Je zou weleens kunnen vergeten hoe efficiënt en prettig een telefoon met een kleiner formaat kan zijn, want je kan zoveel meer werk met één hand verrichten.

Sebastien in zijn review van de ASUS Zenfone 8

Naast het compacte design. is er al meer bekend over de Zenfone 9. ASUS plaatste namelijk per een ongeluk een video van de smartphone. Op deze video zien we een aantal opmerkelijke eigenschappen en functies van de smartphone. Zo komt er een aparte fysieke knop aan de zijkant van de telefoon waarmee je kunt scrollen. Ook komt er een speciaal accessoire voor de Zenfone 9 op de markt. Je leest hier meer over in dit artikel.

De ASUS Zenfone 9 zal verder de beschikking krijgen over de Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1-chipset, een 50 MP hoofdcamera, een 4300 mAh-accu, een IP68-rating én over een 3.5mm audio jack. Het toestel draait op Android 12 met hierover een eigen schil van Asus. Hierin zouden functies moeten zitten die de compactheid van de telefoon nog verder versterken. De ASUS ZENFONE 9 zal waarschijnlijk in de kleuren zwart, blauw en rood op de markt komen voor een prijs vanaf 800 euro.

Gerelateerde artikelen

Compacte toestel komt naar Europa

In de tweet van ASUS kunnen we ook zien dat de ASUS Zenfone 9 in Europa gelanceerd zal worden getuige de aankondiging van het toestel op 28 juli om 15:00 in Berlijn. Een grappig detail is overigens dat we op de foto gedeeld in het Twitter-bericht een selfiecamera zien, op de website van ASUS is deze echter verdwenen. Is dit een fout, een marketingtruc of verwijst de foto op de website naar een Asus Zenfone 9 Flip? We gaan het zien op 28 juli.

Als de Zenfone is gearriveerd zullen we hem uiteraard voor je testen en kijken of het toestel een plekje kan veroveren in de beste compacte smartphone-lijst.

Wat vind jij van de ASUS Zenfone 9 en compacte smartphones in het algemeen? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

ASUS Zenfone 9 kopen
ASUS Zenfone 9 kopen
ASUS Zenfone 9 kopen

ASUS Zenfone 9 kopen

De ASUS Zenfone 9 is een van de grootste onthullingen van het jaar 2022. ASUS laat met deze telefoon zien dat ze niet alleen mee kunnen met de grote jongens in de industrie, maar ook dat ze op een eigenzinnige manier verdomd goede telefoons kunnen maken. Wat je bij andere merken mist, vindt je bij de Zenfone 9.

Vanaf 799 euro

Winkelen op:

Compacte ASUS Zenfone 9 wordt op 28 juli gelanceerd, ook een Flip? (update)

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk