Communities op WhatsApp is nu beschikbaar

Communities op WhatsApp is nu beschikbaar

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Het eerder aangekondigde Communities op WhatsApp wordt nu uitgerold. Menig Nederlander kan al van de nieuwe functie gebruikmaken. Door Communities wordt WhatsApp een beetje Nextdoor-achtig.

Communities op WhatsApp

Is er brand en wil je daarvan meteen meerdere straten binnen een buurt op de hoogte brengen? Is er een studiedag op school en moeten alle ouders van de schoolkinderen het weten? Je hoeft er geen aparte groepen meer voor aan te maken waarin iedereen elkaar ziet: je kunt nu Communities bouwen op WhatsApp.

Je vindt Communities door in WhatsApp op de drie poppetjes linksbovenin te tikken.

Je vindt Communities door in WhatsApp op de drie poppetjes linksbovenin te tikken.

Het idee van Communities is dat je afzonderlijke groepen kunt samenbrengen. Denk bijvoorbeeld aan scholen die allemaal aparte klassengroepen hebben, maar ook een groep willen waardoor iedereen in één keer hetzelfde bericht kan ontvangen. Het is ook mogelijk om in een Community bijvoorbeeld een kleiner groepje te maken.

Denk bijvoorbeeld aan een vriendengroep waarvan er maar een paar mensen naar een bepaald concert gaan: dankzij een Community hoeft niet iedereen dan mee te lezen over alle Tikkies die rondgaan voor de tickets of de logistieke afspraken op de dag zelf. Beheerders kunnen zelf kiezen welke groepen er onder de Community vallen.

Communities op WhatsApp is nu beschikbaar

Concurrentie voor Nextdoor

Tof dat deze mogelijkheid nu bij steeds meer mensen oppopt op hun WhatsApp. Het is namelijk al een flinke tijd in ontwikkeling: vorig jaar werd het al in de bètaversie van WhatsApp gespot. WhatsApp heeft de functie vooral gemaakt voor ouders van scholen, voor buurtbewoners en voor collega’s die groepen onder één paraplu kunnen samenbrengen voor het organiseren van hun groepsgesprekken.

Om een Community aan te maken kies je voor het tabblad ‘Nieuwe Community’ bovenaan in WhatsApp op Android. Je kunt dan een nieuwe Community starten of een bestaande groepen toevoegen. De berichten binnen Communities hebben end-to-end-versleuteling en dat zou volgens WhatsApp veiliger zijn dan bij de concurrentie.

Communities (dat WhatsApp in het Nederlands Community's heeft genoemd) lijkt nog niet bij iedereen beschikbaar te zijn, bijvoorbeeld in WhatsApp Bèta.

Gerelateerde artikelen

Wat denk jij, kan WhatsApp Communities het Nextdoor nog moeilijk gaan maken? Laat je reactie achter bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk