Codenamen Google Pixel 4 en Pixel 4 XL gelekt

Codenamen Google Pixel 4 en Pixel 4 XL gelekt

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Coral en Flame

Google heeft een kleine traditie waarbij codenamen van zijn smartphones altijd vernoemd zijn naar vissoorten. De nog onaangekondigde Pixel 3a en Pixel 3a XL heten 'Sargo' en 'Bonito' en de Pixel 2 en Pixel 2 XL heetten 'Walleye' en 'Taimen', Google lijkt nu met die traditie te willen breken met de namen 'Coral' en 'Flame' voor respectievelijk de Pixel 4 en Pixel 4 XL. Mogelijk hebben ze een werknemer aangenomen met een visallergie, wie zal het zeggen?

Al zou 'Flame' volgens 9To5Google ook een verwijzing kunnen zijn naar de flame angelfish, en de term 'engelvis' dook eerder op bij Google, al dachten we doen dat die gerelateerd was aan een smartwatch van Google die er uiteindelijk niet gekomen is. Daarnaast is Coral ook nog steeds ietwat gerelateerd aan de eerdere vissennamen.

Google Pixel 4 renders

Renders van de Pixel 4-reeks die gemaakt zijn door een designer

Bevestiging in Google-app

De code werd ontdekt in een stuk op de Chromium Gerrit-ontwikkelaarssite van Google in verband met een beveiligingsfunctie van Linux die uitgewerkt werd. Alleen was het toen nog niet duidelijk dat er hiermee verwezen werd naar de Pixel 4-reeks, want dat werd pas ontdekt toen 9To5Google de code van de laatste Google-app Beta doorzocht op zoek naar 'Coral' en 'Flame'. In de code stond letterlijk te lezen dat de namen gerelateerd waren aan de Pixel 4 en Pixel 4 XL respectievelijk.

Screenshot met de codenamen

Eerder zagen we al dat Google de Pixel 4 vermeldde in een gesprek op zijn ontwikkelaarssite. Toen werd nog verwezen naar de toestellen als Pixel 4 en Pixel 4 XL, dus Google blijft tenminste wel erg trouw aan zijn tradities om toestellen maanden voor de lancering al volop te lekken. We verwachten daarom binnenkort nog veel meer informatie over deze toestellen.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk