Chromecast: casten zonder WiFi en Android-device mirroren

Chromecast: casten zonder WiFi en Android-device mirroren

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Chromecast

Afgelopen periode zijn miljoenen Chromecasts verkocht wereldwijd in 17 landen. Het gebruik van de Chromecast is met maar liefst 40% gestegen per gebruiker. Na de introductie van de Cast SDK zijn er 6.000 ontwikkelaars geregistreerd en inmiddels zijn er 10.000 apps met Chromecast-ondersteuning beschikbaar.

Casten zonder WiFi en BackDrop

Later dit jaar wordt het mogelijk om bijvoorbeeld een YouTube-video te streamen zonder verbonden te zijn met hetzelfde WiFi-netwerk als de Chromecast, zoals dat nu het wel vereist is. Er verschijnt een Chromecast-icoontje in de ondersteunde apps waarbij er een Chromecast geselecteerd kan worden.

BackDrop is een app om de achtergronden van Chromecast te personaliseren. Er kunnen eigen foto's getoond worden, maar ook vele stock-foto's van verschillende onderwerpen kunnen gekozen worden.

Android mirroren

Android-toestellen kunnen binnenkort op groot scherm bekeken worden. Na het verbinden met de Chromecast worden alle acties die uitgevoerd worden op de smartphone of tablet getoond op de TV. Dit zal beschikbaar worden op de meeste toptoestellen van dit moment zoals de Nexus 5 en Samsung Galaxy S5.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk