Chromecast Ultra nu te reserveren via Google Store

Chromecast Ultra nu te reserveren via Google Store

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Chromecast Ultra

De Chromecast Ultra is een nieuwe, high-end-versie van deze streamingdongle en biedt onder andere ondersteuning voor 4K. Dat wil zeggen dat - als de content beschikbaar is - er in een 4K gestreamd kan worden naar de tv. Naast de content moet natuurlijk ook de tv een 4K-resolutie hebben om optimaal gebruik te maken van de Chromecast Ultra. Naast deze grote stap, zou het apparaatje ook bijna twee keer zo snel moeten zijn dan zijn voorgangers.

De Chromecast Ultra is vooral weggelegd voor mensen met relatief nieuwe apparatuur, op een full HD-tv heb je er op dit moment nog weinig aan. Daarnaast is er slechts een beperkte selectie entertainment beschikbaar in 4K.

Het design van de Chromecast Ultra is licht aangepast, maar we zien nog steeds de herkenbare ronde vorm met daarin het HDMI-kabeltje. Opvallend is wel het feit dat Google van de Chrome-branding is afgestapt en over is gegaan op het plaatsen van de 'G'. Het Google-logo waarvan de nieuwe hardware-producten zoals de Pixel en Pixel XL ook voorzien zien.

Beschikbaarheid

De Chromecast Ultra is vanaf nu te bestellen in de Google Store en heeft een adviesprijs meegekregen van € 79. Dit is een flinke stap ten opzichte van zijn voorganger, die momenteel voor € 39 te koop is. Vooralsnog is de Chromecast Ultra alleen in de Google Store verkrijgbaar. We zien wel dat hij binnenkort ook bij de MediaMarkt te koop zal zijn en ook Coolblue heeft hem al online staan.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk