‘Officiële afbeeldingen Chromecast met Google TV zijn uitgelekt’

‘Officiële afbeeldingen Chromecast met Google TV zijn uitgelekt’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Project Sabrina, de naam achter Googles verbeterde Chromecast, nadert zijn lancering. Met de naderende lanceringsdatum lekken ook steeds vaker details uit van de ‘Chromecast’. De nieuwste details vind je hier.

Chromecast met Google TV

Meerdere geruchten hebben ons de afgelopen maanden laten zien wat we kunnen verwachten van de ‘nieuwe Chromecast’. Onbekend is hoe Google de verbeterde Chromecast zal positioneren. In het huidige assortiment van Chromecasts zou de met Google TV-uitgeruste variant plaatsnemen tussen de ‘normale’ Chromecast en de duurdere Chromecast Ultra. Uiteraard dienen we de gelekte prijzen met een korrel zout te nemen.

Chromecast met Google TV

Buiten een positioneringsvraagstuk, bleef het sinds het lekken van ‘Project Sabrina’ de vraag hoe de dongle eruit zou komen te zien. WinFuture heeft ons daar vandaag het antwoord op verschaft, door officiële afbeeldingen van de Chromecast met Google TV naar buiten te brengen. Over het design zal menig Chromecast-eigenaar niet klagen: buiten het langwerpigere ontwerp van de behuizing, komt het design één-op-één overeen met de bestaande Chromecasts.

Dat betekent dus dat de Chromecast een vaste HDMI-kabel bevat en onderop een aansluiting bevat om de Chromecast met Google TV van stroom te voorzien. Achterop de Chromecast vinden we een knop om het toestel te resetten, die eerder op de zijkant van de Chromecast werd geplaatst. Op de gelekte afbeeldingen is de Chromecast in het wit weergegeven; bij de lancering zullen meerdere kleuren beschikbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe afstandsbediening

Toch hoeven geruchten niet altijd een weerspiegeling te zijn van het definitieve ontwerp. Dat geldt nu bijvoorbeeld voor de afstandsbediening die bij de Chromecast wordt geleverd. Een eerder design bevatte nog een ‘sterknop’, met een onbekende functionaliteit. Beelden van WinFuture tonen juist een ontwerp waarop de knop is verdwenen. Tegelijkertijd zijn er knoppen voor Netflix en YouTube aan de afstandsbediening toegevoegd.

Chromecast met Google TV

Uiteraard bevat de afstandsbediening ook knoppen om terug te schakelen naar het thuisscherm, de Google Assistant te activeren en er is een D-Pad aanwezig om te scrollen door menu’s van Google TV, de opvolger van Android TV. Wat opvalt is dat er een knop aanwezig is om van inputmethode te wisselen. Het is nog onbekend welke functionaliteit Google precies heeft verbonden aan deze knop.

Made by Google-evenement

Op de lancering van de Chromecast met Google TV - en daarmee de rebranding van Android TV - zal niet zo lang gewacht hoeven te worden. Op 30 september houdt Google een Made by Google-event om nieuwe producten te lanceren, waaronder de Google Pixel 4a 5G en Pixel 5. Tijdens dat event zal Google ook de verbeterde Chromecast aankondigen.

Prijzen van de Chromecast met Google TV zouden in de Verenigde Staten beginnen bij 49,95 dollar. Als de prijzen direct worden overgenomen, zou het daarmee mogelijk zijn om een televisie voor slechts 50 euro van Google TV te voorzien.

Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen

Chromecast met Google TV (4K) kopen

Met de Google Chromecast 4K met Google TV maak je van iedere tv een slimme tv. Google TV is een platform waarmee je al jouw films en series van verschillende apps in één handig overzicht terugvindt. Plug de Chromecast met Google TV in jouw tv en stream in een handomdraai al jouw favoriete films en series met een druk op de knop.

Vanaf € 69,99

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk