Chromecast toont nu ook Android-scherm op de tv

Chromecast toont nu ook Android-scherm op de tv

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Chromecast Cast Screen

We zitten er al een tijd op te wachten: de mogelijkheid om de beelden van je smartphone of tablet direct op de televisie weer te geven met de Chromecast. Dit wordt vaak mirroring genoemd, van 'het spiegelen van de informatie op het scherm op de tv'. Op verschillende smartphone/tablet/tv-combinaties was dit al mogelijk via Miracast, of één van de merkgebonden standaarden als AllShare Cast. Met de Chromecast was dit, althans officieel en op niet-gerootte toestellen, nog niet mogelijk.

Wel zagen we al maanden hints dat deze mogelijkheid er aan zat te komen. Al maanden kwamen er steeds berichten van mensen met een Nexus-apparaat dat er bij de snelle instellingen een 'Cast screen'-knop te vinden was. Deze knop verscheen nog niet bij iedereen en werkte niet. Vandaag heeft Google de cast screen-mogelijkheid officieel aangekondigd. Deze mogelijkheid is momenteel nog beschikbaar voor een beperkt aantal toestellen.

Chromecast cast screen

Ondersteunde apparaten

De volgende smartphones worden ondersteund: Nexus 4, Nexus 5, Samsung Galaxy S4, Galaxy S4 (Google Play Edition), Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy Note 3, HTC One (M7), HTC One (M7, Google Play Edition), LG G2, LG G Pro 2 en LG G3.

De volgende tablets worden ondersteund: Nexus 7 (2013), Nexus 10, Samsung Galaxy Note 10.1.

Meer informatie vind je op de Google Help-pagina hier.

Hoe cast je?

Om te kijken of 'cast scherm' of 'cast screen' bij jou ook werkt, kun je twee dingen doen. Wanneer je een Nexus-apparaat hebt, kun je kijken bij de snelle instellingen op je toestel of daar de cast screen-knop te vinden is. Voor niet-Nexus-apparaten kun je de officiële Chromecast-applicatie gebruiken.

In de officiële Chromecast-app zit de cast screen-functie verborgen in het zijmenu. Wanneer je dat opent, zul je mogelijk een nieuw item vinden met de omschrijving 'Cast scherm'. Zie je deze functie nog niet en wordt jouw toestel wel ondersteund, dan zul je nog even geduld moeten hebben.

Chromecast cast screen

Beschikbaarheid

Wanneer je geen Nexus-apparaat hebt, zul je de officiële Chromecast-applicatie moeten gebruiken om beelden van je telefoon of tablet weer te geven op de televisie. Deze applicatie vind je via de onderstaande knop. Mocht je, ondanks dat je een van de hierboven genoemde telefoons of tablets hebt, de cast screen-mogelijkheid nog niet zien, treur dan niet. Zoals we van Google gewend zijn wordt deze mogelijkheid stapsgewijs uitgerold en kan het nog een paar dagen duren voordat jij die optie ook hebt. Wanneer andere toestellen of tablets toegevoegd worden, is niet bekend.

Bron: Google Chrome Blog

Google Home

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk