'Chromebooks krijgen 'gaming-modus' om Steam-games te spelen'

'Chromebooks krijgen 'gaming-modus' om Steam-games te spelen'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google wil Chromebooks beter uitrusten voor games. Het werkt aan een speciale game-modus die in actie schiet wanneer je de populaire Steam-client opent. Het is nog niet helemaal bekend welke optimalisaties in werking treden in de game-modus.

Game-modus Chrome

Hoewel Google natuurlijk zijn eigen cloud-gamingplatform heeft met Stadia werkt het bedrijf nog altijd aan een manier waarop gebruikers kunnen gamen met de hardware van hun Chromebook. We zien dat fabrikanten steeds meer krachtige hardware stoppen in hun Chromebooks, en het is dan ook een logische volgende stap dat gebruikers die extra kracht ook aan het werk kunnen zetten in veeleisende games.

Het is al langer bekend dat Google werkt aan een versie van de populaire game-client Steam voor zijn Chrome OS-besturingssysteem. Vorig jaar testte het al volop de client die intern bekend staat als 'Project Borealis'. Samen met die Steam-client komt er nu ook een game-modus, en dat is een functie die Chrome OS optimaliseert wanneer je begint te gamen. Chrome Unboxed ontdekte de functie alvast via Googles ontwikkelaarsplatform Chromium Gerrit.

'Chromebooks krijgen 'gaming-modus' om Steam-games te spelen'

De ASUS Chromebook Flip CM5 is al gericht op gamers

Features tijdens het gamen

Volgens de nieuwe informatie activeert Chrome OS zijn game mode wanneer de Steam-client het volledig scherm inneemt. Wat er dan precies gebeurt weten we helaas niet. Naar verwachting gaat je Chromebook zijn processorkracht ten volle inzetten voor de game in kwestie, en mogelijk komen er ook andere functies die tijdens het gamen handig zijn. Denk aan de mogelijkheid om meldingen te dempen tijdens het gamen of snel je meldingen te controleren zonder de game te verlaten. Een andere logische invulling kan een functie zijn waarmee je je gameplay opneemt en deelt met vrienden.

Gerelateerde artikelen

Het is goed om te zien dat de integratie van Steam voor Chromebooks meer vorm krijgt. Chrome OS is namelijk gebaseerd op Linux en Linux-distributies werken al langer met Steam. Het is wel nog niet bekend wanneer we project Borealis en de game mode eindelijk mogen verwelkomen op Chromebooks.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Chromebooks? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk