Chromebook plus geïntroduceerd: de nieuwe standaard in Chromebooks

Chromebook plus geïntroduceerd: de nieuwe standaard in Chromebooks

Redactie

door Redactie

Laatst geüpdatet

Het is meer dan tien jaar geleden dat de eerste Chromebook op de markt verscheen. Dat was niet meer dan een browser met daaromheen wat lichte hardware en een redelijk scherm. Voor die tijd een prima oplossing, maar tegenwoordig hebben we meer nodig wanneer het op hardware aankomt. Daarom presenteert Google de nieuwe standaard in Chromebooks: Chromebook plus.

Wat is Chromebook plus?

Net als iedere andere fabrikant luistert Google naar de feedback die het krijgt van gebruikers. Daarin was een trend te ontdekken. De gebruiker wil meer 'performance' in zijn Chromebook en dat is precies wat je krijgt.

Met Chromebook plus belooft Google het dubbele aan capaciteit door gebruik te maken van snellere processoren en een grotere interne opslag. Wat betreft het scherm heeft elke Chromebook plus een Full HD IPS display. Boven het scherm vind je een 1080p+ webcam met temporal noise reduction, een techniek die voor beter geluid en beeld zal zorgen tijdens calls. Wat betreft software maak je gebruik van ingebouwde Google Apps en AI. Daarnaast kun je ook gebruik maken van Google Magic Photo Eraser en Adobe Photoshop.

Dit zijn de specificaties die je minimaal kunt verwachten van een Chromebook plus:

  • Intel Core i3 12th Gen of hoger, AMD Ryzen 3 7000 series of hoger
  • Een werkgeheugen van minimaal 8 GB 
  • Een interne opslag van minimaal 128 GB
  • Een webcam van 1080p met Temporal Noise Reduction
  • Het beeldscherm is Full HD IPS of beter
  • Te koop vanaf $399 (Prijzen in euro nog niet bekend)

Meer software en AI

Het probleem voor veel professionele gebruikers was dat je op een Chromebook geen video kon bewerken op een acceptabele manier. Met een dienst als Lumafusion kan dat wel in de browser. Google geeft je een eenmalige korting van 25% wanneer je deze app koopt voor de Chromebook plus.

Chromebook plus geïntroduceerd: de nieuwe standaard in Chromebooks

AI is het buzzword van dit moment en ook hier ontkomen we er niet aan. Op de Chromebook plus kun je gebruik maken van een kosteloze trail voor Duet AI. Op dat vlak kun je overigens in 2024 meer updates verwachten wanneer het op Chrome OS op de Chromebook plus aankomt.

Gerelateerde artikelen

Beschikbaarheid

Google werkt voor de Chromebook plus samen met zijn partners Acer, ASUS, HP en Lenovo. Acer is in Nederland en België een van de eerste merken die twee modellen heeft aangekondigd.

chromebook plus

De Acer Chromebook plus 515 maakt gebruik van een 15,6-inch Full HD-scherm (1920x1080) en een krachtige processor van Intel. Daarnaast kun je ook kiezen voor de Acer Chromebook plus 514. Deze Chromebook plus beschikt over een AMD Ryzen 5 7520-C-processor en een 14-inch WUXGA-scherm (1920x1200) beeldscherm.

In de Verenigde Staten gaan de eerste Chromebooks plus vanaf 8 oktober in de verkoop. De Acer Chromebook plus 515 kost 499 dollar en de Acer Chromebook plus 514 is te koop voor 479 dollar. Deze beide laptops zijn ergens in oktober verkrijgbaar.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk