Chrome waarschuwt je als je inloggegevens zijn gehackt

Chrome waarschuwt je als je inloggegevens zijn gehackt

Google Chome waarschuwing

Googles Chrome-browser wordt uitgebreid met een nieuwe functie die gebruikers waarschuwt voor gestolen wachtwoorden. Deze waarschuwing komt naar voren als de gebruiker zijn inloggegevens op een website heeft ingevuld. Als je inloggegevens gehackt zijn, zal Google je adviseren om deze meteen te wijzigen

Google Chome waarschuwing wachtwoord

Wachtwoordmanager

Deze functie is onderdeel van het project 'Password Checkup' dat Google begin dit jaar introduceerde. In oktober werd het toegevoegd aan de ingebouwde wachtwoordmanager in je Google-account. In deze wachtwoordmanager kun je wachtwoorden die je hebt opgeslagen in Chrome of Android, gemakkelijk bekijken en beheren. Je kan er tevens een Wachtwoordcheck uitvoeren om de beveiliging te verbeteren. Bekijk hier jouw Google-account Wachtwoordmanager

De waarschuwing is straks te vinden in de instellingen van Chrome en wordt geleidelijk uitgerold. Het kan dus zijn dat je de optie nog niet direct ziet.

Phishing

Naast deze waarschuwing komt Google met nog een aantal verbeteringen voor zijn browser. Zo zal Chrome op desktop je realtime kunnen waarschuwen als een website van phishing wordt verdacht. Phishing is een vorm van internetoplichting en fraude waarbij criminelen via valse e-mails, WhatsApp-berichten en sms'jes mensen naar een nagebootste website proberen te lokken om hier hun inloggegevens te ontfutselen. Daarnaast wordt het duidelijker voor openbare computers om te zien met welk profiel er gewerkt wordt.

Chrome browser profiel

Bekijk het gif'je hier

Ben jij wel eens slachtoffer geworden van phishing? Wat vind je van deze verbeteringen in Chrome? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Google Chrome: snel en beveiligd
Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het on ..

Meer info

Lees meer over:
Chrome

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer