Chrome test 3 nieuwe functies voor sneller zoeken en delen

Chrome test 3 nieuwe functies voor sneller zoeken en delen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google is op zoek naar nieuwe manieren die de browse-ervaring in Chrome moet verbeteren voor gebruikers. Het experimenteert met handige kaarten op de tabbladpagina en leuke manieren om tekst van webpagina's te delen. We bespreken de drie functies die Google test.

1. Kaarten op de Nieuw tabbladpagina

Als je een nieuw tabblad opent in je browser krijg je standaard een overzicht van je meest bezochte websites te zien. Bij Google denken ze dat er nog meer uit die pagina te halen valt, en er wordt gewerkt aan informatieve modules. Dat maakt Google beken in een blogbericht. Denk bijvoorbeeld aan een overzicht van je recent opgezochte recepten of een shopping-gedeelte van producten waar je naar gezocht hebt. Tot slot is een Google Documenten-module waarmee je snelle toegang hebt tot recente documenten uit Drive.

Gerelateerde artikelen

De functie is beschikbaar voor de desktopversie van Chrome en iedereen kan ze al testen door een 'Chrome-flag' te activeren. Dat is de naam die Google geeft aan zijn experimentele functies. We leggen uit hoe je het activeert in Chrome.

 1. Typ in de adresbalk van je browser op desktop: chrome://flags en druk op Enter
 2. In de zoekbalk typ je ntp en druk opnieuw Enter
 3. Verander naar Enabled bij volgende flags: NTP Modiles, NTP Drive Module, NTP Recipe Tasks Module, NTP Shopping Tasks Module en NTP Chrome Cart Module
 4. Druk op de Relaunch-knop
 5. Open een nieuw tabblad
Chrome test 3 nieuwe functies voor sneller zoeken en delen

2. Zoeken zonder terug te gaan

Als je naar bepaalde informatie zoekt met de zoekmachine van Google dan tik je op een webpagina, om dan telkens terug te keren wanneer je niet vindt wat je zoekt. Dat terugkeren maakt Google overbodig op Android-telefoons. Dankzij deze Chrome flag kan je al naar het volgende zoekresultaat scrollen zelfs als je nog op een andere webpagina bent, en dat komt omdat er onder de adresbalk een carrousel met zoekresultaten te zien is. Je kan het alvast activeren op de Chome Beta-app voor Android.

Gerelateerde artikelen

 1. Typ in de adresbalk van Chrome Beta op je telefoon: chrome://flags, en bevestig
 2. In de zoekbalk van de webpagina typ je Continuous en bevestig opnieuw
 3. Onder Continuous Search Navigation wijzig je Default naar Enabled
 4.  Druk op Relaunch
 5. Bezoek een webpagina uit de zoekresultaten van Google
Chrome test 3 nieuwe functies voor sneller zoeken en delen

3. Deel teksten in stijl

Op Android-telefoons test Google de mogelijkheid om tekst van webpagina's te delen met anderen. En het gaat niet zomaar om een lapje tekst, maar wel eentje met een speciaal lettertype en een leuk achtergrondje. Je kiest zelf hoe de weergave van de tekst eruit zien, alvorens je het deelt, en in dit artikel bespraken we al uitgebreid hoe het werkt. Deze functie kan je in Chrome proberen als je het even activeert.

Gerelateerde artikelen

 1. Typ in de adrsbalk chrome://flags, en bevestig
 2. Gebruik de zoekbalk bovenaan en vul daar in webnotes. Bevestig.
 3. Onder WebNotes Stylize verander je Default naar Enabled
 4. Kies Relaunch
 5. Ga vervolgens een pagina, selecteer een stuk tekst en kies Delen
 6. Druk op Markering stylen
 7. Veeg doorheen de verschillende designs en kies Volgende bij een design naar keuze
 8. Daarna kies je de app waarmee je wil delen, zoals je het gewend bent
Chrome test 3 nieuwe functies voor sneller zoeken en delen

Wat denk jij van de experimentele functie die Google test? Zijn er dingen bij die jij zo snel mogelijk in je browser wil zien? Misschien ga je bepaalde functie nu alvast activeren? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Chrome? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het onder ande ..
Chrome Beta

Chrome Beta

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Deze versie is de ..

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk