Chrome sync werkt niet meer met deze oude versies van Chrome

Chrome sync werkt niet meer met deze oude versies van Chrome

Gebruik je nog steeds een hele oude browser, die je eigenlijk niet zou moeten gebruiken? Durf je deze niet te updaten omdat je bang bent dat er iets veranderd? Dan Google gaat de beslissing voor jou maken.

Wat is Chrome Synchronisatie?

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, kun je met Google Sync je browsegeschiedenis, bookmarks, thema's, geopende tabbladen, wachtwoorden en meer synchroniseren met andere apparaten. Je kan dan makkelijk op een andere apparaat verder waar je gewezen was.

Google heeft nu op zijn Chrome Help-forum aangekondigd dat het stopt met het ondersteunen van Google Sync voor versie 48 van Chrome en ouder. Als je nog steeds een van deze 'vintage' versies gebruikt, dan zal Googles Sync-dienst niet meer werken. Alles wat je in de oude versie van Chrome doet wordt dan niet meer opgeslagen en gesynchroniseerd met een van je andere apparaten. Gebruik je daarnaast nog een nieuwe versie, dan zullen die gegevens niet met de oudere variant worden uitgewisseld.

Zo oud is Chrome 48

Deze stap zou natuurlijk voor niemand als een verrassing moeten komen. Chrome 48 werd namelijk uitgebracht in 2016 en dat is vijf jaar gelegen. In die vijf jaar is onze digitale wereld enorm veranderd, en Google kan de oude versie vanwege heel veel redenen niet meer ondersteunen. Tenzij je een heel oud besturingssysteem gebruikt zoals Windows XP, dat sowieso tot Chrome 49 ondersteunt. Dan heb je echt geen excuus.

Chrome-browser updaten

Durf je het aan? Dan is het nu tijd om je browser bij te werken naar de nieuwste versie. Normaal gesproken vinden updates op de achtergrond plaats wanneer je je browser sluit en opnieuw opent. Maar als je je browser een tijd niet hebt gesloten, kun je een beschikbare update zien:

 1. Open Chrome op je computer.
 2. Klik op drie puntjes in de rechterbovenhoek.
 3. Als er een update beschikbaar is, heeft het pictogram een van de volgende kleuren:Groen: Er is minder dan twee dagen geleden een update uitgebracht.Oranje: Er is ongeveer vier dagen geleden een update uitgebracht.Rood: Er is ten minste een week geleden een update uitgebracht.
 4. Groen: Er is minder dan twee dagen geleden een update uitgebracht.
 5. Oranje: Er is ongeveer vier dagen geleden een update uitgebracht.
 6. Rood: Er is ten minste een week geleden een update uitgebracht.

Je kunt Google Chrome als volgt updaten:

 1. Open Chrome op je computer.
 2. Klik rechtsboven op de drie puntjes rechts bovenin.
 3. Klik op Google Chrome updaten.Belangrijk: Als je deze knop niet ziet, beschik je over de nieuwste versie.
 4. Belangrijk: Als je deze knop niet ziet, beschik je over de nieuwste versie.
 5. Klik op Opnieuw starten.

Chrome slaat de geopende tabbladen en vensters voor je op. Als je de browser opnieuw start, worden deze automatisch weer geopend. Je incognitovensters worden niet opnieuw geopend als Chrome opnieuw wordt gestart. Als je liever niet meteen opnieuw start, klik je op Niet nu. De volgende keer dat je je browser opnieuw start, wordt de update toegepast.

Welke versie van Chrome gebruik jij op je pc en op je telefoon? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Chrome: snel en beveiligd
Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het on ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties