Chrome OS-tablet Pixel Slate kan mogelijk Windows 10 dual-booten

Chrome OS-tablet Pixel Slate kan mogelijk Windows 10 dual-booten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Pixel Slate

Op de ontwikkelaarspagina Chromium Gerrit is een opvallende functie opgedoken die Google uittest voor zowel de Pixelbook van vorig jaar als de Pixel Slate met codenaam 'Nocturne'. Je zou Windows 10 kunnen dual-booten op beide toestellen. Dat wil zeggen dat je tijdens het opstarten van je Chromebook zou kunnen kiezen om het apparaat op te slaan in zowel Chrome OS als Windows 10. Beide systemen werken via eigen partities van de harde schijf.

De Pixel Slate is een high-end tablet met afneembaar fysiek toetsenbord. Onlangs raakte de naam van het toestel bekend, want voordien was enkel de codenaam 'Nocturne' bekend. De Pixel Slate zou net als de Pixelbook van vorig jaar op vrij krachtige hardware kunnen rekenen. Hij zou zelfs met ondersteuning voor SSD's komen, maar zonder het gebruikelijke SD-slot die je bij de meeste Chromebooks terugvindt.

Chromebook Nocturne

Render van de Pixel Slate

Dual-booten

Google kreeg vaak van critici te horen dat het niet erg zinnig was om zijn Pixelbook met krachtige Intel-processors uit te rusten omdat het 'maar' op Chrome OS draait. Chrome OS draait als besturingssysteem vooral om browsertoepassingen, en veeleisende software of games zijn meestal niet compatibel, omdat ze alleen voor Windows en macOS zijn ontwikkeld. Als Chromebooks met krachtige hardware in staat zouden zijn om Windows 10 te draaien, wil dat zeggen dat ze een veel grotere doelgroep kunnen aanspreken.

Het is momenteel nog niet helemaal duidelijk wat we precies van de nieuwe functionaliteit mogen verwachten. Op dit moment gaat het nog maar om een test, maar de kans bestaat ook dat de Pixel Slate die volgende week uit de doeken wordt gedaan de functie meteen zal ondersteunen. Voorlopig zit er niets anders op dan afwachten.

Pixelbook Atlas

Dit zou een advertentie zijn van de Pixelbook met codenaam Atlas die Google dit jaar voorstelt

Via: 9To5Google

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk