Chrome OS krijgt binnenkort splitscreen-modus met Androidapps

Chrome OS krijgt binnenkort splitscreen-modus met Androidapps

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Chrome OS blijft groeien

Chrome OS was ooit een veredelde browser, maar dat is nu wel anders. In november 2017 werd een experimentele splitscreen-modus toegevoegd. Deze werd geactiveerd als het apparaat in tablet-modus werd gebruikt en losgekoppeld was van het toetsenbord. De modus werkt ongeveer hetzelfde als we kennen van Android Nougat, waar je apps naast elkaar kan draaien.

Chrome OS blijft ontwikkeld worden door Google, en dat blijkt nu ook maar weer. Er komt namelijk een splitscreen-modus aan die ook werkt met Androidapps. Chrome OS kan zowel Chrome-applicaties zoals Docs, YouTube, Chrome, etc draaien, als Androidapps. Deze laatste werken nog niet in deze multitask-modus, maar hier gaat dus verandering in komen als we de code van Chrome OS mogen geloven.

Hierin staat een feature beschreven waarin Androidapps in splitscreen kunnen worden gebruikt. Deze functie is dus onder ontwikkeling. Er is nog niet bekend wanneer hij definitief naar Chrome OS komt. Koppel deze feature aan het feit dat Androidapps in diverse vensters tegelijkertijd kunnen worden gebruikt sinds Chrome OS bèta 64, en Chrome OS kan binnenkort beter multitasken dan ooit tevoren. Ook zijn al veel apps geoptimaliseerd voor het gebruik in splitscreen-modus door de implementatie van Android Nougat. Fijn voor de mensen die Chrome OS als primair apparaat gebruiken, zoals Dim en Claudia van onze redactie doen.

Ten slotte is de toevoeging van splitscreen-modus voor Androidapps prima geschikt voor een Chrome OS tablet. Acer werkt hier aan, en deze werd onlangs naar verluidt in London getoond. Chrome OS groeit dus steeds dichter naar Android toe, maar blijft wel op eigen benen staan. Zou jij bereid zijn Chrome OS nu te willen proberen, of missen er hiervoor nog teveel functies? Laat het weten in de comments!

Via: XDA-Developers

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk