Chrome OS test compleet nieuwe app-launcher die geschikt is voor touchscreens

Chrome OS test compleet nieuwe app-launcher die geschikt is voor touchscreens

Chrome OS

Google blijft gestaag werken aan veranderingen in Chrome OS, het besturingssysteem voor laptops van Google. De focus lag altijd op de bediening met een toetsenbord en muis. Sinds een tijdje komen er meer 2-in-1 Chromebooks op de markt die te bedienen zijn met een touchscreen. Dit is natuurlijk erg handig voor het draaien van Android-apps, wat mogelijk is op diverse Chromebooks. Daarnaast zorgt de recente update naar Android 7.1 Nougat voor Chrome OS ervoor dat apps kunnen worden geschaald, en is de lijst met ondersteunde Chromebooks laatst flink uitgebreid.

Nu wil Google deze ervaring voor touchscreens beter maken. De eerste stap is een nieuwe launcher, waarmee gemakkelijker apps kunnen worden gelanceerd. In het filmpje hieronder zie je hoe de nieuwe launcher van Chrome OS er wellicht uit komt te zien.

De nieuwe launcher heeft een app-drawer en zoekfunctie die meer in lijn zijn getrokken met het uiterlijk van Android zelf. De oude launcher zal naast de nieuwe blijven bestaan, zodat gebruikers met muis en toetsenbord zelf kunnen kiezen. Met de bekende swipe van onderen naar boven open je de app-drawer, en kan je zoeken in je apps en Google-items. Vijf apps worden gesuggereerd aan de hand van onder andere waar je je bevindt en hoe laat het is. Ten slotte kan je door op de microfoon te klikken via spraak zoekopdrachten uitvoeren.

De launcher bevindt zich nu nog in het Canary-testkanaal van Chrome OS. Dit houdt in dat Google deze functie aan het testen is, en nog niet weet of het daadwerkelijk de eindversie van Chrome OS gaat halen. Om de nieuwe launcher te activeren zul je dus in het Canary-kanaal moeten zitten, en in de Chrome-browser 'chrome://flags/#enable-fullscreen-app-list' intikken. Na het herstarten van je Chromebook heb je nu ook de nieuwe launcher. Klik op het vergrootglasje om alle veranderingen te aanschouwen. Let wel op dat, zoals genoemd, het Canary-kanaal puur voor het testen is, en dus onstabiel kan zijn.

Met deze wijziging laat Google zien Chrome OS stapje voor stapje beter te maken voor touchscreens, en zelfs wellicht te lanceren voor tablets. Wat vind jij van de nieuwe launcher?

Via: 9to5Google

Lees meer over:
Chrome OS

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties