Chrome OS krijgt 2 hele handige functies, dit zijn ze

Chrome OS krijgt 2 hele handige functies, dit zijn ze

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google werkt al een tijdje aan een schermopnamefunctie en Phone Hub voor Chrome OS. Chromebooks en Chrome OS-tablets worden nu voorzien van beide functies via een update.

Phone Hub voor Chrome OS

Phone Hub zagen we vorig jaar voor het eerst als een handige verbinding tussen je Android-telefoon en Chromebook. Je kan Phone Hub vergelijken met de Jouw Telefoon-app van Microsoft voor Windows 10 maar dan uitgebreider. Op de redactie is het alleen nog Patrick met Chrome OS 89 (bèta) die een melding van deze functie te zien krijgt op zijn Lenovo IdeaPad Duet en dat betekent dat Google de update geleidelijk beschikbaar stelt.

De gelukkigen met toegang tot Phone Hub krijgen onderstaande melding te zien in Chrome OS. Daarnaast is er nieuw pictogram in de vorm van een smartphone in de taakbalk te zien met het bedieningsscherm van je gekoppelde telefoon. Als je erop klikt, vindt je handige knoppen om je telefoon te bedienen vanaf je Chromebook, zoals het inschakelen van een hotspot, het volume op stil zetten en de Vind mijn apparaat-functie van Android.

Chrome OS krijgt 2 hele handige functies, dit zijn ze Chrome OS krijgt 2 hele handige functies, dit zijn ze

Phone Hub-lade bevat ook basisinformatie zoals de naam van het apparaat, de signaalsterkte, de accucapaciteit, de volume-instellingen en wifi-status. Onderaan vind je onlangs geopende tabbladen van Chrome voor Android. Deze kun je dan eenvoudig weer openen op je Chromebook.

Ondertussen zie je tussen de notificaties in Chrome OS ook de meldingen van je gekoppelde Android-telefoon. Ter verduidelijking wordt de naam van je telefoon naast de melding weergegeven. Deze optie maakt functionaliteit van apps als Join en Pushbullet overbodig.

Chrome OS krijgt 2 hele handige functies, dit zijn ze

Schermopnamefunctie voor Chrome OS 

Ook de schermopnamefunctie voor Chrome OS is eerder al opgedoken. Google bevestigt in een blogpost het bestaan ervan en kondigt aan dat de tool in maart naar Chrome OS komt. Google geeft aan dat de schermopnamefunctie vooral handig is voor leraren die lessen opnemen voor hun studenten.

Nog meer nieuwe functies

Daarnaast kunnen ouders nu Family Link (de app voor ouderlijk toezicht van Google) gebruiken om naast hun persoonlijke accounts de schoolaccounts van hun kinderen te beheren. Zo kunnen ze onder andere limieten voor schermtijd, bedtijden en andere beperkingen voor hun kinderen instellen, die ook van toepassing kunnen zijn op hun schoolaccounts.

Gerelateerde artikelen

Meer nieuwe Chromebooks op komst

Wat de hardware betreft, heeft Google aangekondigd dit jaar meer dan 40 nieuwe Chromebooks te lanceren. Elk model zal worden uitgerust met een 'speciale Google Meet- en Zoom-ervaring'. Volgens cijfers van dit marktonderzoeksbureau verviervoudigde de verkoop van Chromebooks het voorbije jaar, er gingen zelfs meer apparaten met Chrome OS over de toonbank dan met macOS. Zie jij de twee nieuwe functies al op je Chrome OS-apparaat? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Google Family Link voor ouders

Google Family Link voor ouders

Google Family Link is een dienst waarmee ouders een beheerde Google-account voor hun kinderen aan kunnen maken. Met de speciale applicatie is het onder andere mogeli ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk