Chrome OS 72: Assistent-ondersteuning, Android Pie en externe opslag voor apps

Chrome OS 72: Assistent-ondersteuning, Android Pie en externe opslag voor apps

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Assistent en Android Pie

Chrome OS 72 is een belangrijke update voor Chrome OS, want de Google Assistent zit nu in het besturingssysteem zelf geïntegreerd, waardoor je Chromebook nu in feite als een Google Home-speaker werkt. De functionaliteit was voor het eerst te zien in de Google Pixel Slate, maar komt dus nu naar andere Chromebooks. Je kan de aandacht van de Assistent trekken door "Hey Google" te zeggen. Vervolgens verschijnt hij boven de taakbalk. Je kan ook een opdracht of vraag typen in plaats van uitspreken. De integratie brengt alle functionaliteiten die je gewend bent van Assistent.

Daarnaast krijgen ook een heleboel Chromebooks de Android Pie-update voor het gebruiken van Android-apps, waardoor het goed mogelijk is dat je Chromebook sneller Android Pie heeft dan je telefoon. Google update daarmee van 7.0 Nougat rechtstreeks naar 9.0 Pie.

Screenshot van Chromebook met Assistent

Foto: Chrome Story

Externe opslag

Een andere toevoeging die erg welkom is, is het feit dat Android-apps nu toegang krijgen tot de externe opslag van je Chromebook. Je kan dus netjes je SD-kaart van je camera in je Chromebook stoppen, en een fotobewerker als Snapseed kan voortaan rechtstreeks je foto's openen om te bewerken. Voordien moest je bestanden eerst vanuit de Downloads-map kopiëren en het is daarnaast ook een grote meerwaarde voor Chromebooks met erg beperkte interne opslag.

Verder zijn er nog veel meer kleine verbeteringen. Zo is de tabletmodus van de Chrome-browser nu actief in deze versie en kunnen app-snelkoppelingen via de zoekbalk gevonden worden. Geen van onze apparaten heeft versie 72 van Chrome OS al ontvangen, maar via deze pagina kan je controleren welke versie de meeste recente is voor jouw toestel.

Asus Chromebook 12

Snapseed

Snapseed

Snapseed is een Androidapplicatie die al meerdere malen is besproken op Androidworld. Snapseed geeft je een vrije hand in het gebruik van de aanwezige filt ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk