Chrome heeft nieuw design in Windows 11: zo zet je het al aan

Chrome heeft nieuw design in Windows 11: zo zet je het al aan

Chrome versie 96 bevat een nieuw uiterlijk dat meer in lijn is met het design van Windows 11, de nieuwe versie van Microsofts besturingssysteem. Chrome krijgt meer afgeronde hoeken. De functie is nog niet standaard actief, maar we tonen je hoe je het nu al activeert.

Chrome en Windows 11

Of jouw pc nu wel of niet de overstap maakt naar Windows 11: zeker is dat Google zich aanpast aan het nieuwe uiterlijk dat de Microsoft-ontwikkelaars hebben voorgeschoteld. Afgeronde hoeken zijn nog steeds erg in trek - waar hebben we het nog gezien? - en dat is ook te zien in het nieuwe jasje van de Chrome-browser. Vooral als je een kijkje neemt in de menu's merk je de afgeronde hoeken.

Met versie 96 kan je het design activeren. Het is dus nog niet standaard actief, maar je kan het nu voor het eerst aanzetten als experimentele functie, dat weet 9To5Google. We dat aan de hand van de Chrome flags, dat is Googles opsomming van alle functies waar achter de schermen nog aan wordt gewerkt. Op dit moment hebben we op de redactie nog geen fouten opgemerkt met het Windows 11-design.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Chrome heeft nieuw design in Windows 11: zo zet je het al aan
Boven: het oude design. Onder: het nieuwe design

Stappenplan

Volg onderstaande stappen als je het ook wil testen:

  1. Druk op het menu met de drie puntjes rechts in Chrome
  2. Ga naar Help en Over Google Chrome
  3. Controleer over versie 96 alvast geïnstalleerd is. Indien nodig herstart je je browser zodra dat het geval is.
  4. Typ Chrome://flags in de adresbalk van Chrome en druk Enter
  5. Typ in de zoekbalk van de Chrome flags-pagina win11 en druk op Enter
  6. Bij het dropdownmenu van Windows 11 Style Menus kies je Enabled
  7. Kies onderaan Relaunch
  8. Je browser start op met het nieuwe uiterlijk

Wie gebruik maakt van de instabiele Chrome Canary-browser ziet het nieuwe design al standaard op zijn pc. We verwachten dat Google het in de komende maanden breder zal uitrollen, maar wanneer dat het geval is, is niet bekend. Lijkt het jou wat, het design van Windows 11? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Meer Chrome-nieuws:

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Chrome? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Google Chrome: snel en beveiligd
Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het on ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties