Chrome maakt het mogelijk om automatisch screenshots van video’s te maken

Chrome maakt het mogelijk om automatisch screenshots van video’s te maken

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Chrome wil het makkelijker maken om screenshots te maken en daarom introduceert het ‘Copy Video Frame’. Hiermee kun je een schermafbeelding maken van een video zonder dat je daarbij handmatig hoeft te hannesen.

Videoframe kopiëren

Google schrijft: “Het is eenvoudig om een afbeelding van een website te kopiëren in Chrome, maar wat als je een belangrijk frame van een opgenomen lezing wilt vastleggen voor je aantekeningen? Je zou een schermafbeelding kunnen maken, maar dan krijg je waarschijnlijk een afbeelding van mindere kwaliteit (met de voortgangsbalk van de video er dwars overheen). Vanaf vandaag kun je overal in een video die wordt afgespeeld in Chrome pauzeren en een schone kopie maken van precies dat frame dat je wilt. Klik met de rechtermuisknop in de video en selecteer "Videoframe kopiëren".“

Chrome maakt het mogelijk om automatisch screenshots van video’s te maken

Wij hebben de optie nog niet Chrome, maar het zou er dus wel elk moment aan moeten komen. Binnen Chrome 116 kun je dus met je rechtermuisknop op een afspelende video klikken en dan kiezen voor ‘videoframe kopiëren’ om snel een screenshot te maken. Het laat je het plakken in webtext-velden binnen Chrome. Wel alleen op Windows en Chromium: op een Apple Mac werkt dit niet. Wees je wel bewust dat deze op lage kwaliteit opslaat en dat je de voortgangsbalk van de video er wel in ziet.

Gerelateerde artikelen

Video-screenshots maken

Ook handig om te weten: in YouTube heb je altijd eerst YouTube’s eigen rechtermuisklikmenu: je zal dan twee keer op de rechtermuis moeten klikken om het juiste menu te krijgen. Pas als je dan ergens anders in de video klikt, dan krijg je die optie. Wel handig om zo snel screenshots van video’s te kunnen maken: soms is het een hele uitdaging om juist van snel bewegend beeld een goede kiek te schieten en dit moet dat proces wel vergemakkelijken.

Maak jij vaak screenshots van video's? Heb jij nog een handige lifehack? Laat het nu achter in de reacties.

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het onder ande ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk