ChatGPT in Bing: Microsoft test nu Android-app en mobiele webversie

ChatGPT in Bing: Microsoft test nu Android-app en mobiele webversie

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Microsoft test nu de nieuwe AI-functies van Bing in de webversie voor mobiele apparaten. Er is nog steeds een kleine groep van testers die toegang heeft tot de nieuwe functies. Daarnaast sleutelt Microsoft achter de schermen ook aan de Android- en iOS-apps van Bing.

ChatGPT in Bing krijgt mobiele webversie

Vorige week kregen de allereerste testers toegang tot de AI-functies van de Bing-zoekmachine. Bing kan daarmee in volzinnen een volwaardig antwoord geven op complexe vragen van gebruikers. Microsoft implementeert namelijk de mogelijkheden van de taalbot ChatGPT van het bedrijf OpenAI in zijn zoekmachine.

Vorige week kregen de eerste testers nog de horen dat de slimme antwoorden van ChatGPT alleen nog maar werken via de desktopversie van Bing. Vanaf nu hebben ook de eerste gebruikers via hun telefoon of tablet toegang, dat melden gebruikers op Reddit.

Unieke functies

Opvallend genoeg heeft de mobiele versie een aantal unieke functies. Als eerste is er een microfoonicoontje en je kan dus via spraak een vraag stellen aan de chatbot van Bing. Verder kan je de toon veranderen waarop Bing je aanspreekt. Daarbij Bing je kiezen uit de volgende opties: 'Meer creatief', Meer gebalanceerd' en 'Meer Precies'. Het is nog niet duidelijk wat deze opties precies betekenen.

Bron: Reddit-gebruikers Sardoa11, Deafalt-1001 en Niplob

Gebruikers kunnen de mobiele webversie ook nog niet testen. Ze zien alvast een gebruikersinterface, maar in feite werkt het systeem op dit moment nog niet. Dat kan in de komende uren of dagen wel veranderen. Microsoft is relatief snel met het uitrollen van zijn AI-functies in Bing. Dat doet in de eerste plaats om Google Bard - een concurrent voor Bing - te snel af te zijn.

Android-app

We weten dat er ook gewerkt wordt aan slimme functies voor de Android- en iOS-app van Bing, maar die worden nog intern door het bedrijf getest. Wanneer testers ook met de chatbot in de app aan de slag kunnen, is nog niet bekend. Ondanks de snelle updates, loopt de bèta ook niet geheel zonder problemen. Bing laat al indrukwekkende antwoorden zien, maar af en toe lopen gesprekken ook fout.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over AI-bots? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk