Officiële ChatGPT-app is onderweg naar Android

Officiële ChatGPT-app is onderweg naar Android

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Het bedrijf OpenAI, maker van ChatGPT, heeft een iOS-app gelanceerd en de Androidversie van de app staat nu op de planning. Dit kun je verwachten van de app.

Officiële ChatGPT-app

Er staan vele ChatGPT-apps in de Google Play Store, die waarschijnlijk niet allemaal goede bedoelingen hebben. Je kan beter wachten op de officiële ChatGPT-app die nu in de maak is. Dat maakte het bedrijf bekend op zijn website. De app voor iOS is al klaar en die is gratis te gebruiken op verschillende apparaten. De app synchroniseert namelijk de geschiedenis, zodat je makkelijk verder kunt als je wisselt van iPhone naar iPad.

Het door OpenAI ontwikkelde open-source spraakherkenningssysteem Whisper zit ook in de app. Dit systeem maakt spraakinvoer mogelijk. Daarnaast krijgen ChatGPT Plus-abonnees extraatjes zoals exclusieve toegang tot de mogelijkheden van GPT-4, vroege toegang tot nieuwe functies en snellere laadtijden.

OpenAI somt tenslotte in het kort onderstaande mogelijkheden van de app op:

  • Directe antwoorden: ontvang nauwkeurige informatie zonder advertenties of meerdere resultaten te doorzoeken.
  • Advies op maat: zoek hulp bij het koken, reisplannen of het opstellen van doordachte berichten.
  • Creatieve inspiratie: genereer cadeau-ideeën, schets presentaties of schrijf het perfecte gedicht.
  • Professionele input: verhoog de productiviteit met feedback over ideeën, samenvattingen van notities en technische hulp bij onderwerpen.
  • Leermogelijkheden: ontdek nieuwe talen, moderne geschiedenis en meer in je eigen tempo.

Beschikbaarbeid

De ChatGPT-app voor iOS wordt allereerst in de Verenigde Staten uitgerold en de uitrol zal in de komende weken naar andere landen worden uitgebreid. OpenAI zegt het volgende over de Android-app van ChatGPT: "Android-gebruikers, jullie zijn nu aan de beurt! ChatGPT komt binnenkort naar jullie apparaten."

Ga jij de officiële ChatGPT-app straks gebruiken? Of gebruik je de Bing Chat-widget al hiervoor? Laat het weten in de reacties, en vergeet niet je stem achter te laten in onze AW Poll over AI-tools.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk