CEO Samsung overtuigd van opvouwbare telefoon

CEO Samsung overtuigd van opvouwbare telefoon

Stijn Wanders

door Stijn Wanders

Laatst geüpdatet

Betekenisvol

Samsung werkt al een tijdje aan een vouwbare telefoon. D.J. Koh, CEO van Samsung's telefoonafdeling, zegt dat je het apparaat kunt gebruiken als een tablet met multitasking-mogelijkheden voordat je het in een meer draagbare telefoon vouwt. "Wanneer we een opvouwbare telefoon leveren, moet deze voor onze klant echt betekenisvol zijn", zei Koh in een interview tijdens de lancering van de Samsung Galaxy A9.

"Als de gebruikerservaring niet voldoet aan mijn norm, wil ik dat soort producten niet leveren." Hij benadrukte nogmaals dat de opvouwbare telefoon geen "gimmick-product" zou zijn dat na zes tot negen maanden nadat het is onthuld zal verdwijnen. Hij is ook wereldwijd beschikbaar, in tegenstelling tot eerdere telefoons zoals de Galaxy Round, die een gebogen scherm bevatte en alleen in Korea beschikbaar was.

Vouwbare telefoonrace

Het is ondertussen al langer bekend dat Samsung ernaar streeft de eerste telefoonfabrikant te zijn die een vouwbare telefoon aan de man brengt. Koh bevestigde vorige maand dat het aanstaande apparaat van Samsung dit jaar zal worden gelanceerd en al in de volgende maand op de ontwikkelaarsconferentie van Samsung kan debuteren.

Het vouwvermogen zou een grote vooruitgang betekenen voor smartphones, die al dan niet stagneerden op innovatief gebied. Samsung is niet het enige bedrijf dat zich richt op een opvouwbare telefoon. Huawei zou in november kunnen beginnen met de lancering van een dergelijk apparaat. Huawei versloeg Apple om 's werelds op één na grootste smartphonemaker te worden en richt zich nu hoogstwaarschijnlijk op de eerste plek van Samsung.

Vermeende opvouwbare Huawei concept

De lancering van de eerste opvouwbare telefoon kan één van beide firma's helpen een stevige reputatie op te bouwen als innovatief bedrijf. Op die manier kunnen ook betere verkoopcijfers verkregen worden bij telefoons binnen een andere prijsrange, dus de race om eerste te zijn is geen onbelangrijke!

Via: The Verge

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk