Opinie: Cashback op de Samsung Galaxy S9, waarom nog een Samsung Galaxy A9 kopen?

Opinie: Cashback op de Samsung Galaxy S9, waarom nog een Samsung Galaxy A9 kopen?

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Cashback Samsung

Samsung doet er alles aan om de verkoop van zijn producten op peil te houden. Dat kun je doen door 'gewone' promotie maar ook door een iets agressievere vorm, de cashback. Bij een dergelijke actie kun je een bepaald bedrag terug krijgen door je aankoopbewijs van je smartphone in te leveren. Cashbacks zijn goedkoper voor merken dan een directe korting, er zijn namelijk altijd mensen die hun korting niet claimen en dat is dan 100% winst voor het merk dat de actie houdt.

Tussen 1 en 14 oktober had Samsung een cashback voor de Samsung Galaxy S9 en de Samsung Galaxy S9 Plus. Met deze actie krijg je op de Galaxy S9 een bedrag van €100 terug en op de Samsung Galaxy S9 Plus een bedrag van €150. Hiermee werden de verkoopprijzen respectievelijk €559 en €599 voor deze toestellen. Prima prijzen voor toestellen met hele goede specificaties.

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+

Waarom nog een Samsung Galaxy A9 kopen?

Door deze cashback werden beide toestellen (tijdelijk) goedkoper dan de recent aangekondigde Samsung Galaxy A9. Dit toestel komt op de markt voor €599 en dat is net zo duur als de Samsung Galaxy S9 Plus met de cashback. De A-serie van Samsung zijn toestellen voor het middensegment en zullen derhalve mindere specificaties hebben. De beide beeldschermen zijn bijvoorbeeld vrijwel even groot maar de Galaxy S9 Plus heeft meer pixels dan de A9. Ook de chipset van de Samsung Galaxy S9 Plus is veel sneller dan die van de A9. Alleen op het gebied van de camera's zit er een duidelijk verschil, de Samsung Galaxy A9 heeft er vier en de Samsung Galaxy S9 Plus heeft er twee. Dan hebben we het over de hardware want de prestaties van de S9 Plus zullen altijd beter zijn dan die van de Samsung Galaxy A9.

Zelfs zonder de cashback kun je je afvragen of de €599 wel zo een goede prijs is voor de Samsung Galaxy A9. Voor de €150 extra krijg je mijns inziens genoeg terug (beter beeldscherm, betere chipset, waterproof) om dit hogere bedrag te rechtvaardigen.

De reden van de cashback is duidelijk, daarmee trek je mensen over de streep die nog twijfelen. De positie van de Samsung Galaxy A9 is niet duidelijk, een toestel uit het middensegment met een prijs die op sommige momenten die van de huidige vlaggenschepen overstijgt. Dat is een verwarrend gegeven voor de consument en het loont bij een merk als Samsung zeker om goed onderzoek te doen naar de huidige prijzen voordat je een toestel koopt.

Samsung Galaxy A9

Samsung Galaxy A9

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk