Officieel: Carl Pei verlaat OnePlus, Pete Lau blijft aan de leiding

Officieel: Carl Pei verlaat OnePlus, Pete Lau blijft aan de leiding

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Interne machtsstrijd

Tijdens het ontstaan van OnePlus in 2012 bestond een duidelijke scheiding van de machten. Pei was verantwoordelijk voor de Westelijke markten, zoals de Verenigde Staten en Europa. Pete Lau, die op het begin moeite had met de Engelse taal, legde zijn focus op China.

Carl Pei stond aan het roer tijdens de lancering van de OnePlus One in 2013

Door de jaren heen wijzigde het leiderschapspatroon: Pete Lau begon zich steeds vaker in te mengen in de Westerse community. Hoeveel impact dat heeft gehad op de macht die Carl Pei behield binnen het bedrijf, is geen informatie naar buiten gebracht.

Nord-productserie

Wel verschenen er meerdere geruchten over een ‘interne machtsstrijd’ en werd Carl Pei toegewezen aan het OnePlus Nord-programma, daarmee verdween hij uit beeld bij de high-end telefoons. Of dat heeft geleid tot het vertrek van Pei, waar de afgelopen week de eerste speculaties over verschenen, is onbekend. Wat wel bekend is, is dat het geen speculatie meer is – de OnePlus Co-Founder heeft in een thread op het OnePlus Forum zijn vertrek aangekondigd.

Focus op vrienden en familie

Zoals verwacht spreekt Pei in zijn bericht niet over interne zaken; wel bedankt de topman Pete Lau – de zittende topman – voor zijn mentorschap en de kans om OnePlus op te bouwen. Carl Pei zegt het schip te verlaten om ‘focus te leggen op vrienden en familie’. Sinds Pei bij OnePlus kwam werken, in ieder geval zeven jaar geleden, heeft hij zich volledig gefocust op OnePlus, aldus de oud co-founder.

Carl Pei werd verbannen van de high-end telefoons naar het Nord-gamma

Naast een focus op vrienden en familie, zou Pei een nieuw bedrijf opzetten, zo stelt TechCrunch. Het is onbekend of dit bedrijf gelinkt zou zijn aan OPPO, het moederbedrijf van OnePlus. Voordat Pei een sprong in het diepe waagde bij OPPO, werkte de topman bij Nokia en Meizu. Daarmee is de kans klein dat hij definitief de mobiele industrie zal verlaten.

Toekomst van OnePlus

Hoe het vertrek van Carl Pei de toekomst van OnePlus zal beïnvloeden, zal moeten blijken. Met het vertrek van de topman, blijven er voldoende Westerse medewerkers werkzaam bij OnePlus. Ook heeft het bedrijf zijn eigen onderzoekscentrum in Europa, om producten aan te passen op de wensen van consumenten in Westerse markten.

Denk jij dat OnePlus, onder leiding van Pete Lau, zal veranderen na het vertrek van Pei? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk