‘Canadese provider: uitrol Android 10 vanaf 3 september’

‘Canadese provider: uitrol Android 10 vanaf 3 september’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Uitrol Android 10

Op 22 augustus liet Google eindelijk de naam van de nieuwe Android-versie weten. In plaats van de standaard toetjes, stapt de zoekgigant over naar iets anders: cijfers. Eerder gebruikte Google deze in samenhang met de toetjes, maar dat zou voor ‘verwarring’ zorgen bij gebruikers die niet bekend zijn met het verleden van Android. Vandaar dat Android 10 Q – of het nu Quiche zou zijn, of niet – door het leven zal gaan als Android 10. Recent lekte via het Google supportforum al een datum uit voor de uitrol van Android 10 naar Google Pixel-toestellen, de Canadese provider heeft de datum bevestigd.

Android 10 Q uitroldatum

Updateschema vanuit Rogers voor 'Q OS' (Android 10)

Via het supportforum kwam op 26 augustus naar voren dat alle Pixel-toestellen vanaf 3 september de beschikking krijgen over Android 10. Uiteraard kan deze informatie onjuist zijn, maar het heeft nu wel wat extra ondersteuning gekregen vanuit Canada. De Canadese provider Rogers heeft namelijk de uitroldatum van Android 10 bevestigd: op 3 september krijgen de Google Pixel (XL), Pixel 2 (XL) en de Pixel 3(a) (XL) de update. Deze gegevens staan in een updateschema van de provider, met de ‘Q OS’ update opgelijst voor een uitrol 3 september – de naam klopt niet helemaal, maar dat kan een foutje zijn.

Android 10

Naast de naamswijziging, ziet het Android-logo er nu ook anders uit

‘Android Q in Q3 2019’

Bij de onthulling van de eerste bèta van Android Q werd al bekend dat de uitrol van de finale update voor het einde van het derde kwartaal plaats zou vinden. Aangezien september de laatste maand is van het derde kwartaal, zit er voor de zoekgigant weinig anders op dan de update nu uit te rollen. Er komt voor Google Pixel-eigenaren in elk geval snel een update aan. Eigenaren van Nokia-telefoons zijn alvast voorzien van een updateplan, met de eerste updates gepland voor Q4 2019. Verder zou Samsung de Android 10 update aan het testen zijn op de Galaxy S10, zo blijkt uit een gelekte video.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk