Cameraproblemen Samsung Galaxy Note 9 worden verholpen met update

Cameraproblemen Samsung Galaxy Note 9 worden verholpen met update

Stijn Wanders

door Stijn Wanders

Laatst geüpdatet

Snapdragon-variant

De vroegste berichten over het bevriesprobleem van de Galaxy Note 9-camera kwamen al aan de oppervlakte kort nadat het toestel in augustus werd vrijgegeven. Sommige gebruikers klaagden op de officiële fora van Samsung dat de camera bevriest tijdens het maken van foto's. Ook hebben meerdere Note 9-gebruikers gemeld dat het maken van video’s alles behalve soepel verloopt. Nu staat er eindelijk een update in het vooruitzicht die dit oplost.

Het bevriezen en vastlopen van de camera is overduidelijk niet de camera-ervaring die je zou verwachten van een smartphone met zo’n hoog prijskaartje. Het probleem is alleen van invloed op de Snapdragon-variant van de Galaxy Note 9, die verkocht wordt in de Verenigde Staten, Korea en andere markten. In Nederland wordt alleen de versie met Samsung’s eigen Exynos-processor verkocht, en hier zou het probleem dus niet voorkomen.

Galaxy Note 9-eigenaars in de Verenigde Staten die door dit probleem zijn getroffen, hebben het echter al heel lang moeten verdragen. Sommigen meldden ook dat de camera disfunctioneert in apps die gebruik maken van de cameratoepassing. Als je gebruik maakt van een dergelijke app, zouden gebruikers een pop-up-melding krijgen waarin staat ‘camera failure’. Hierdoor zijn er dus al een hoop applicaties die onbruikbaar zijn op het betreffende toestel.

Samsung Galaxy Note 9

Oplossing

Een kortetermijnoplossing die door sommige forumleden wordt voorgesteld, omvat het leegmaken van de cache van de systeempartitie. Dat is echter alleen een oplossing voor korte tijd, aangezien het probleem zich vervolgens opnieuw zal voordoen. Ook de meest recente firmware-updates hebben het probleem nog niet verholpen.

Gebruikers hebben de afgelopen maanden dus continu te maken gehad met een zeer slecht functionerende camera, terwijl ze een erg hoog bedrag hebben neergelegd voor hun toestel. Het is dan ook geen verrassing dat de Samsung-forums volstaan met Note 9-eigenaars die simpelweg afstand hebben gedaan van hun telefoon en daarna een niet-Samsung-apparaat hebben aangeschaft.

Er is echter goed nieuws voor degenen die tot nu toe nog steeds vast blijven houden aan hun beperkte toestel. Een moderator op Samsungs Amerikaanse fora heeft bevestigd dat er een update komt die specifiek bedoeld is om het bevriezingsprobleem van de Galaxy Note 9-camera te verhelpen. Ze kunnen helaas niet de datum geven voor de komst van deze update, maar het lijkt er in ieder geval op dat het wachten voor de gedupeerden eindelijk tot zijn einde zal komen.

Samsung Galaxy Note 9

Via: Sammobile

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk