OnePlus is niet tevreden met cameraprestaties van de OnePlus 7 Pro

OnePlus is niet tevreden met cameraprestaties van de OnePlus 7 Pro

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus 7 Pro-camera

OnePlus heeft in een interview met The Next Web in Taiwan laten weten dat het bedrijf en sommige gebruikers van de OnePlus 7 Pro niet tevreden zijn met de cameraprestaties. "Toen mensen het toestel in handen kregen met de software die ons mooie cijfers oplevert [verwijzend naar de score van 111 in DxOMark], presteerde het niet volgens hun verwachtingen", geeft Zack Zhang toe, de product manager van OnePlus.

Volgens Zhang is er in de eerste plaats een probleem in de balans van de beeldverwerking. "In theorie moet een foto er natuurlijk uitzien en goed, maar hij moet ook visueel aantrekkelijk zijn. We zijn er niet in geslaagd om die twee aspecten mooi te balanceren", zegt de product manager. De Nederlander Tijink die naar Shenzhen trok met een reeks aanbevelingen voor OnePlus ziet vergelijkbare problemen met de camera, dat vertelde hij aan Androidworld. "Voorlopig zijn er nog problemen wat het vastleggen van de kleur rood betreft. Dat moet nog accurater, want daar is hij nu niet goed in", aldus Tijink.

OnePlus 7 Pro limited edition Almond

Investeringen

OnePlus stopt nu naar eigen zeggen veel energie in het verbeteren van de foto's. Onlangs hield het bedrijf een evenement in Amsterdam, het Open-Ears Forum, maar verder heeft het ook mensen aangenomen van over de hele wereld om meer feedback te krijgen en de prestaties op te krikken. Het bedrijf investeerde ook in een nieuw testlaboratorium voor de camera van zijn toestellen. "Zelfs vanuit ons perspectief, vinden we dat de camera niet is wat we ervan verwacht hadden. We proberen de kwaliteit van de beelden te verbeteren om zo aan te sluiten met de beste telefoons in de markt", legt Zhang uit.

Onlangs kondigde OnePlus alvast aan dat er verbeteringen komen voor de Nightscape-nachtmodus die binnenkort voor de drie camera's van de telefoon zal werken en niet enkel voor de hoofdcamera. Zhang stelt dat Nightscape ook vaak onterecht vergelen wordt met de cameraprestaties van de P30 Pro en Night Sight op de Pixel-toestellen. OnePlus kiest voor een andere benadering dan die concurrenten, omdat het donkere beelden niet lichter wil maken, maar eerder een mooi resultaat wil maken van nachtfoto's waarbij al voldoende licht aanwezig is.

Heb jij een OnePlus 7 Pro en ben jij tevreden van de camera? Wat vind je van de OnePlus' benadering met Nightscape? Vertel ons jouw mening in de reacties onderaan dit artikel.

OnePlus 7 Pro

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk