Camera-details en -functies Galaxy Note 4 lekken uit

Camera-details en -functies Galaxy Note 4 lekken uit

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Galaxy Note 4

Over specificaties van het toestel hebben we al veel vaker geschreven, evenals over uitgelekte foto's en benchmarks, maar nu zijn nagenoeg alle details met betrekking tot de camera van de Samsung Galaxy Note 4 uitgelekt. SamMobile heeft via bronnen nagenoeg alle camera-specificaties zoals resoluties, opties en mogelijkheden geopenbaard en daar zitten wat interessante functies bij waaronder Side Touch.

Resolutie

De camera-sensor zal de IMX240 worden van Sony en zal OIS bevatten, oftwel Optical Image Stabilization om trillingen van de hand tijdens het maken van foto's tegen te gaan. Deze sensor heeft een resolutie van 16 megapixels en kan filmen in een resolutie van maximaal 3840×2160 pixels, oftewel 4K. De frontcam wordt een exemplaar die foto's schiet in een resolutie van 3,7 megapixels, maar welke type dit precies is, is nog onbekend. Er is te kiezen uit verschillende foto- en filmresoluties, die uitgebreid staan beschreven op de SamMobile-website.

Side Touch

Ook wordt er gesproken over de eventuele aanwezigheid van 'Side Touch', maar of dat al klaar is om op de Note 4 uitgerold te worden is nog onbekend. Samsung was bij de Galaxy S5 al bezig met deze functionaliteit, maar had deze niet op tijd af en zodoende werd het niet geimplementeerd. Met Side Touch is een klein stukje van de rand van het toestel aanraakgevoelig, waardoor je als je erop klikt een foto kunt maken.

Side Touch
Andere toestellen hebben daar soms een fysieke camera-button zitten, maar op toestellen van Samsung is deze niet te vinden en met deze oplossing zou er gekozen worden voor een gulden middenweg. Er zijn wel enkele nadelen te benoemen over deze manier van fotograferen, deze zou namelijk niet werken in portretmodus of tijdens het maken van video's. Ook kun je niet scherpstellen wat met fysieke cameraknoppen wel kan, om vervolgens door te drukken en de foto daadwerkelijk te maken.

De camera is op te starten door een bepaalde veegbeweging te maken op het scherm als deze uitstaat. Je moet met twee vingers tegelijk op het scherm tikken om deze vervolgens naar de buitenkanten te vegen, maar op de verschenen plaatjes lijkt dat niet heel erg intuïtief, omdat het scherm in horizontale modus gedraaid moet zijn en je dus twee handen nodig hebt.

Camera-opstart-gesture

Camera modi

De interface van de camera zal dezelfde zijn als we inmiddels kennen van de Galaxy S5 en bevat tig verschillende camera-modi die de website ook uitgebreid heeft beschreven. Zo is het mogelijk om selfies te nemen door simpelweg te lachen of te knipogen en is er een wide selfie-modus, waarbij je dus met meer mensen op de foto kunt. Je kunt GIF-bestanden aanmaken door achter elkaar foto's te nemen, er zijn foto's te nemen met een airbrush-effect, waardoor alles er wat zachter uitziet en je kunt met de burst-modus snel achter elkaar veel foto's nemen.

Bij elke foto is er een paar seconden achtergrondgeluid op te nemen, je kunt de beste foto selecteren uit een reeks genomen foto's, objecten die je niet op de foto's thuis vind horen wegpoetsen, foto's van een object samenvoegen tot één, tegelijkertijd een foto nemen met de frontcam en camera op de achterkant om deze vervolgens samen te voegen en ook is het mogelijk om bepaalde delen van de foto te laten bewegen, te denken aan een haarlok in de wind of iemand die een knipoog geeft.

Naast deze vele opties kun je ook nog met tig verschillende effecten foto's nemen, zoals in zwart-wit of juist met een sepia-, sketch-, negatief-, vintage- of cartoon-effect. Daarnaast kun je ook foto's maken met een fisheye-effect, foto's oud laten lijken en nog tig verschillende andere effecten toepassen.

Beschikbaarheid

Op 3 september zal Samsung deze Note 4 officieel gaan onthullen, waar wij uiteraard verslag van zullen doen.

Bron: SamMobile

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk