Interessante Call Screen-functie wordt uitgerold naar Pixel 2

Interessante Call Screen-functie wordt uitgerold naar Pixel 2

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Duplex

Een tijdje geleden zagen we op Google I/0 een demonstratie van een nieuw Google-project genaamd Duplex. Google toonde hoe je de Assistent de opdracht kon geven om zelf een telefoontje voor je te doen. We zagen bijvoorbeeld Assistent een kappersafspraak maken op een tijdstip en datum die voor de telefoongebruiker geschikt was. Het was verbluffend om te horen hoe de stem van de Assistent vloeiend en menselijk klonk met tussen pauzes die denkmomenten nabootsen.

Call Screen

Google maakte tijdens die presentatie duidelijk dat Duplex nog niet meteen voor morgen is, maar dat het iets wordt om uit te kijken in de toekomst. Toch kregen we bij de lancering van de Pixel 3 al een glimp van de technologie te zien. Dit maal omgekeerd, want je kan Duplex inschakelen om telefoontjes voor je te beantwoorden. De functie kreeg de naam Call Screen. Als je een onbekend nummer ziet, kan je via de Assistent vragen aan de beller waarom die belt. Vervolgens kan je: de oproep alsnog beantwoorden, weigeren, zeggen dat het ongelegen komt of markeren als spamnummer.

Volgens Pixel 2-gebruikers op de sociale nieuwssite reddit zou de functie op dit moment uitgerold worden naar hun telefoons. Er worden screenshots online gedeeld, zoals onderstaande, waar een blauwe 'Screen call'-knop te zien is tussen de rode en blauwe knop. Vervolgens verschijnt er een Assistent-scherm waarin aan de respondent wordt doorgegeven dat hij met een screening-dienst van Google praat. Je kan dan vragen stellen door opties aan te duiden als: "Is het dringend?" Vervolgens stelt de Assistent die vragen aan de respondent.

Call Screen

Beschikbaarheid

Call Screen is een erg interessante functie en een ware nachtmerrie voor wie telefonische enquêtes afneemt. Toch zullen we in Nederland nog geduld moeten hebben, alvorens we vervelende bellers ongegeneerd kunnen afwimpelen met onze Assistent. De feature is voorlopig alleen nog maar beschikbaar voor Engelstalige sprekers is de Verenigde Staten. De functie was dus ook niet beschikbaar op onze Pixel-telefoons.

Kijk jij uit naar de feature? Wie zou jij graag als eerste via Google Assistent willen afwimpelen? Laat het weten in de reacties hieronder.

Call Screen

Via: Android Police

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk