Google Pay beschikbaar in Nederland, zo stel je de betaaldienst in

Google Pay beschikbaar in Nederland, zo stel je de betaaldienst in

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Vanaf vandaag zullen bunq, N26 en Revolut in Nederland Google Pay als dienst aanbieden binnen hun app. Klanten van deze banken kunnen met Google Pay afrekenen in fysieke winkels en webwinkels die betalingen met Mastercard en Visa accepteren.

Update 17 november 9.34 uur: Google laat aan Androidworld weten dat bunq, N26 en Revolut vanaf vandaag Google Pay als dienst aanbieden binnen hun app. Hoewel de Google Pay-app zelf niet beschikbaar is in Nederland, kunnen klanten van deze banken nu wel met Google Pay afrekenen in fysieke en webwinkels die betalingen met Mastercard en Visa accepteren. We hebben dit artikel aangepast en opnieuw gepubliceerd.

Betalen met Google

Begin dit jaar bracht Google orde op zaken in hun betaalomgeving. De betaaloplossing van Google bestond uit twee diensten: Google Wallet en Android Pay. Beide werden toen samengevoegd onder de naam Google Pay . Door deze samenvoeging wilde Google het online betalen of het overmaken van geld naar familie en vrienden nog makkelijker maken aangezien op deze manier overal dezelfde betalingsinformatie voorhanden is om het betaalproces nog sneller af te handelen.

In maart kwam er toch nog een dienst bij, Google Pay Send. Deze app verving de Google Wallet-app en moet betalingen tussen personen zonder tussenkomst van een bank (peer-2-peer) mogelijk maken. Google wil deze betaaldienst ook integreren in de Contacten-app om het betalen nog makkelijker te maken. Een Nederlands alternatief hiervoor is het succesvolle Tikkie.

Google Pay beschikbaar in Nederland, zo stel je de betaaldienst in

Google Pay in Nederland

Google Pay (toen nog Android Pay) werd tijdens het Mobile World Congress van 2015 aangekondigd en is sinds september 2015 beschikbaar in de Verenigde Staten. Daarna werden er meer landen toegevoegd waaronder onze zuiderburen. Zij kunnen een creditcard of betaalkaart aan het betaalsysteem van Google toevoegen en vervolgens in winkels, op websites en in apps afrekenen via NFC.

In Nederland is de betaaldienst nog niet beschikbaar maar daar komt vanaf vandaag verandering in. bunq, N26 en Revolut bieden Google Pay vanaf morgen voor hun klanten aan. Deze klanten kunnen dan in fysieke winkels en webwinkels afrekenen die betalingen met Mastercard en Visa accepteren. Wanneer andere Nederlandse banken volgen, is nog niet bekend.

Google Pay instellen

Klanten van de hierboven genoemde banken die een kaart aan Google Pay willen toevoegen kunnen naar de app van hun bank gaan en de optie 'Aan Google Pay toevoegen' selecteren. Zodra het registratieproces is voltooid kunnen ze direct contactloos afrekenen in winkels. Het enige dat ze hiervoor hoeven te doen is hun smartphone in de buurt van een pinautomaat met NFC-ondersteuning houden. Gebruikers kunnen ook afrekenen in webwinkels die Google Pay accepteren. Zodra een kaart is opgeslagen kunnen ze die beheren via de instellingen van hun smartphone (Google > Accountservices > Google Pay).

Google Wallet

Google Wallet

Google Pay is de betaaldienst van Google. Met de app kun je in winkels en online betalen door middel van je smartphone. Je kunt je betaalpassen en creditcards koppel ..
Google Pay beschikbaar in Nederland, zo stel je de betaaldienst in

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk