Bug: Google Assistent blijft Pixel-eigenaren maar lastigvallen

Bug: Google Assistent blijft Pixel-eigenaren maar lastigvallen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Er is een bug geslopen in de software van Google Pixel en daardoor blijft de Google Assistent je maar lastigvallen. Pixel-eigenaren blijven maar de vraag krijgen om de Google Assistent in te stellen op de manier waarbij ‘Hey Google’ zeggen niet meer nodig is.

Hey Google

Dat kan niet bij alles, maar bij bepaalde zinnen heb je de keuze om niet meer te hoeven ‘Hey Google’-en. Heel handig, want hierdoor kun je gewoon ‘stoppen’ zeggen als er een alarm afgaat, zonder dat je in alle herrie ook nog eerst die hele volzin over Google moet gaan uitspreken. Snelle zinnen, zo heet die functie ook wel en het zorgt dat je snel de telefoon kunt opnemen, stilte kunt vragen of een oproep kunt afwijzen.

9to5Google schrijft dat mensen met de Google-app op bètaversie 14.36 steeds vaker de melding krijgen om ‘Hey Google’ over te slaan bij sommige taken en dat je Snelle Zinnen kunt toevoegen om tijd te besparen. Op zich hartstikke fijn dat die melding een keer komt, als je het nog niet hebt ingesteld. Maar ten eerste komt de melding heel vaak en ten tweede ook bij mensen die de Snelle Zinnen al hebben ingesteld. Vreemd dat de software blijkbaar niet doorheeft dat er al een bepaalde status is: het lijkt hem niet te deren. Of het weggaat als je het opnieuw instelt, dat is onbekend.

Bug: Google Assistent blijft Pixel-eigenaren maar lastigvallen

Bug met Snelle Zinnen

Het lijkt ook weinig uit te maken welke Pixel je hebt: of hij op Android 13 of Android 14 draait: het maakt niet uit. De bug is er gewoon. Google heeft nog niets aangegeven over het euvel, maar hopelijk kan het snel worden verholpen: het schijnt namelijk op allerlei momenten te gebeuren, zelfs als je gewoon wat meldingen wegswipet.

Een heel vervelende bug dus, waar we snel vanaf willen. Heb jij er ook last van? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk