Bug: Android Auto leest alle berichten voor met Engels accent

Bug: Android Auto leest alle berichten voor met Engels accent

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Assistant-voorleesfunctie

Juist voor momenten dat je even de telefoon niet aan kan raken, is de voorleesfunctie van de Google Assistent een uitkomst. WhatsApp-berichten - om maar een voorbeeld te noemen - kunnen volledig worden voorgelezen. Verschillende Androidworld-lezers hebben via Twitter aangegeven dat recente updates van de Google-app ervoor hebben gezorgd dat de functionaliteit niet werkt zoals verwacht wordt.

Instellingen van Assistant

Bij 'Talen' dient enkel Nederlands te staan, alle andere talen dien je te verwijderen

Berichten kunnen nog altijd voorgelezen worden, maar in plaats van de Nederlandse stem, probeert de Assistent berichten met een Engels accent voor te lezen. Daardoor zijn berichten niet te verstaan, zo schrijft @Meester_Ernst. Niet alleen Nederlandse Android Auto-gebruikers irriteren zich aan het probleem met de Assistant, zo is terug te lezen op Googles Supportforum voor Android Auto. Onder andere Spaanse, Franse en Duitse Android Auto-gebruikers hebben zich gemeld onder het bericht.

Instellingen van Assistant

Let er eveneens op welke taal je ingesteld hebt staan voor de Google Assistant

Eén jaar geleden is het probleem voor het eerst gerapporteerd bij Google; in februari is Google begonnen met het onderzoek naar de problemen met de Assistant voor Android Auto. Later wijst de Android Auto ‘Community Specialist’ naar de lijst met landen waar de Assistant beschikbaar is voor zijn besturingssysteem in auto’s. Paul geeft eveneens aan dat je onder ‘Spraakinstellingen’ binnen de Google-app extra talen (zoals het Engels) dient te verwijderen.

Geen oplossing

Voorlopig lijkt dat geen oplossing te bieden voor het Engelse accent bij het voorlezen van berichten. @FrankWageman laat via Twitter weten dat het verwijderen van updates van de Google-app helpt bij het oplossen van problemen met het Engelse accent. Op de redactie hebben wij het probleem bij het voorlezen van berichten, en de daarbij behorende oplossing, niet kunnen testen. Wanneer en of Google van plan is het probleem op te lossen, is voorlopig onbekend.

Het Google-team heeft sinds april geen reacties meer achtergelaten bij het forumbericht. Nederland zal alvast niet op de eerste plaats komen te staan, gezien Android Auto hier officieel niet beschikbaar is. Heb jij het al eens meegemaakt dat de Google Assistant voor Android Auto je berichten met een Engels accent voor begon te lezen? Mocht je een oplossing hebben gevonden, deel 'm gerust in de reacties onderaan het artikel.

Android Auto

Android Auto

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk