Budgettoestellen Nokia C21 Plus en Nokia C2 2E aangekondigd

Budgettoestellen Nokia C21 Plus en Nokia C2 2E aangekondigd

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

HMD Global heeft twee budget-Nokia’s aangekondigd. Het gaat om de Nokia C21 Plus en Nokia C2 2E. Nokia C21 Plus heeft een lange batterijduur van 2 dagen en de Nokia C2 2E is meer het toestel dat compact en nog beter betaalbaar is.

Zo licht en goedkoop mogelijk

Er wordt een updatebeleid gevoerd van twee jaar updates voor beide telefoons. Het gaat hier wel alleen om beveiligingsupdates, want hierdoor probeert Nokia het besturingssysteem zo licht mogelijk te houden. Het gaat om een toestel met Android 11. Beide toestellen worden voorzien van een micro-USB-poort om op te laden: kortom, Nokia doet er alles aan om de toestellen zo licht, basic en dus ook goedkoop mogelijk te maken en te houden.

De informatie over beide toestellen is nog wat summier, maar dit is wat HMD Global tot nu toe kwijt wil over de smartphones:

Nokia C21 Plus

Deze telefoon is het toptoestel van de C-serie van Nokia en is vooral ingestoken op duurzaamheid. De batterij is 4.000mAh, wat volgens HMD Global staat voor een batterijduur van twee dagen. Het toestel heeft een IP52-rating waardoor hij tegen waterdruppels en stof is beschermd. Het scherm is 6,5 inch HD+ en het toestel heeft een dubbele 13 MP-camera aan boord waarmee je onder andere portretfoto’s en panorama’s kunt schieten. Daarnaast heeft Nokia Android puur willen houden en wordt er dus voor twee jaar aan driemaandelijkse beveiligingsupdates gezorgd. Nokia C21 Plus verschijnt vanaf mei in België en Nederland in Dark Cyan en Warm Grey met 2/32 GB geheugen. Het toestel is verkrijgbaar vanaf 119 euro.

Nokia C2 2E

Het kleinere broertje van de C21 is Nokia C2 2E. Dit toestel heeft een 5,7-inch scherm. De grootte van de batterij is onbekend, maar ook hier belooft HDM Global twee jaar lang beveiligingsupdates. Het toestel is vanaf mei verkrijgbaar in België en Nederland in de kleuren grijs en blauw met 2/32 GB geheugen. Het toestel is verkrijgbaar vanaf 99 euro.

Budgettoestellen Nokia C21 Plus en Nokia C2 2E aangekondigd

HMD Global wil daarnaast volop inzetten op diensten. Het verwacht in het eerste kwartaal van dit jaar 1 miljoen abonnementen te genereren op zijn diensten HMD Global Connect, Connect Pro, Enable Pro en Extend Pro. Dit zijn Internet of Things-verbindingen, EMM-licenties en toestelvergrendellicenties. Het komt dan ook met een speciaal team dat zich gaat richten op deze diensten.

Volgens HMD Global gaat het goed met de verkopen van Nokia-telefoons. Het zag van 2020 tot 2021 een stijging van de smartphone-inkomsten van 41 procent. 2021 was voor het bedrijf dan ook het eerste volledige jaar dat er operationele winst werd gedraaid.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Nokia? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Specificaties

Telefoon Nokia C21 Plus Nokia C2 2E
Processor Unisoc SC9863a Onbekend
RAM + opslag 2 of 3 GB met 32 GB of 4 GB met 64 GB 1 of 2 GB met 32 GB
Scherm 6,5 inch LCD (720x1600) 5,7 inch LCD (480x960)
Besturingssysteem Android 11 (Go) Android 11 (Go)
Accu 4.000 mAh (10 Watt opladen) 2.400 mAh (5 Watt opladen) die kan worden verwijderd
Camera's 13 MP en 2 MP achterzijde en 5 MP selfiecamera 5 MP achterzijde en 2 MP selfiecamera
Connectivititeit LTE, wifi 4, Bluetooth 4.2 LTE, wifi 4, Bluetooth 5
Extra Micro-USB-poort, 3,5 mm audiojack aanwezig, radio aanwezig, vingerafdrukscanner Micro-USB-poort, 3,5 mm audiojack aanwezig, radio aanwezig

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk