Bronnen: ‘Fitbit Charge 6 krijgt een fysieke knop’

Bronnen: ‘Fitbit Charge 6 krijgt een fysieke knop’

Laura Jenny

door Laura Jenny

Fitbit lanceert volgens geruchten dit jaar de Charge 6. 9to5Google schrijft dat de wearable er precies zo uitziet als Charge 5, maar dat hij als bijzonderheid heeft dat er een fysieke knop op zit.

Fitbit Charge 6 

Vaak kiest Fitbit juist voor knoppen die niet zozeer echt uitstekende knoppen zijn, maar juist een soort gedeelte dat aanraakgevoelig is in de wearable. Soms krijg je daarop ook haptische feedback. Maar nu lijkt Fitbit het toch even anders te willen aanpakken. Net als op de Fitbit Sense 2 en Versa 4 zit er een fysieke knop om in te drukken op het apparaat, zo stelt het gerucht. Je kunt dan snel terug naar het hoofdmenu, wat soms handig kan zijn als je compleet de weg kwijt bent in de verschillende menu’s van Fitbit. Ook wordt de knop gebruikt om de Fitbit even wakker te maken als het scherm zwart blijft.

Gerelateerde artikelen

In principe kan dat wakker maken ook door je pols te draaien, maar niet iedereen vindt dit prettig en stelt dit in. Bovendien wil hij niet altijd die polsdraai beantwoorden, waardoor het handig is als er een knop is om toch snel het schermpje te kunnen bekijken. Vooral als je de tijd wil zien is zoiets handig, of natuurlijk hoeveel stappen je al hebt gezet. Er komt echter meer informatie uit de bronnen: zo zou er YouTube Music-ondersteuning op het apparaat zitten en dat betekent dat je snel muziek kunt afspelen op je telefoon. Ook is het nieuw dat er Google Maps-navigatie is die je naar een specifiek adres helpt navigeren. Dat was er ook al eerder op Fitbits, maar niet op de Charge.

Verder lijkt er weinig te veranderen, als we de geruchten mogen geloven. Heb jij een Charge? Wat hoop jij van de Charge 6? Kan er nog veel verbetering bij?

Fitbit Charge 5
Fitbit Charge 5
Fitbit Charge 5

Fitbit Charge 5

De nieuwe Charge 5-fitnesstracker van Fitbit wil gebruikers meer inzicht geven in hun beweging, stress, hartgezondheid, slaap en het algeheel welzijn. Hij komt met een verbeterd design en ingebouwde gps.

€ 179,99

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk