Broer van Pablo Escobar lanceert gouden, vouwbare telefoon

Broer van Pablo Escobar lanceert gouden, vouwbare telefoon

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Pablo Escobar Fold 1

Het hoeft niet elke keer te gaan over de Motorola Razr de Samsung Galaxy Fold of de Huawei Mate X. Pablo Escobar was ooit een beruchte, Colombiaanse drugsbaron. Zijn broer, Roberto Escobar, wil zich kennelijk ook "baron" kunnen noemen, maar dan in de markt van de gouden, vouwbare smartphones die genoemd zijn naar een drugsbaron.

> Pablo Escobar op Netflix

De pas aangekondigde Pablo Escobar Fold 1 - ja, zo heet hij echt - is in feite een Royole FlexPai in een 'gouden' jasje. De telefoon komt met een 7,8 inch scherm en een Snapdragon 855-processor. Op de achterkant vind je een dubbele camera van 16 MP en 20 MP. Volgens de Escobar-website werkt het apparaat met "alle netwerken in de Verenigde Staten en wereldwijd". Het apparaat werkt op Android 9.0 Pie en het komt in twee modellen: 6 GB RAM en 128 GB opslag en 8 GB RAM en 256 GB opslag. Het eerste model kost 350 euro en voor het tweede betaal je 500 euro.

Beeld van de telefoons

De telefoon kreeg een dunne laag metaal rond de behuizing die volgens Escobar deel uitmaakt van de speciale beveiligingsfuncties van de telefoon. Zo blokkeert het toestel namelijk identificatie door radiofrequenties (RFID) die overheden gebruiken, samen met "andere communicatie".

Ja, die derde foto is echt een achtergrond waar het bedrijf promotie mee voert

"Apple verslaan"

Roberto Escobar zegt in een reactie aan Digital Trends dat hij in de eerste plaats wil concurreren met Apple, meer dan met Samsung. "Ik heb veel mensen verteld dat ik Apple zal verslaan, en dat zal ook lukken", zegt hij in een verklaring. "Ik sloop hun banden met retailers en andere connecties om telefoons te verkopen die kunnen vouwen voor een prijs van 350 dollar. Dergelijke telefoons van Samsung en anderen kosten nu duizenden euro's. Dit is mijn doel, Apple verslaan, en ik doe dat op mijn eigen manier, zoals ik het altijd heb gedaan."

De broer van drugscrimineel Pablo Escobar noemde zichzelf vroeger het 'Hoofd van executies' binnen het voormalige drugskartel. Voor zijn telefoon voert hij op zijn website nu volop promotie samen met naaktmodellen die in schaarse kledij rond het toestel dansen. Hij is ook alvast een rechtszaak begonnen tegen Apple die naar eigen zeggen rond een bedrag van 30 miljard dollar draait.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk