Britten willen versneld van Huawei's 5G-apparatuur af

Britten willen versneld van Huawei's 5G-apparatuur af

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Het Verenigd Koninkrijk staat op het punt om sneller dan voorzien de 5G-netwerken van Huawei uit het land te verbannen. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat providers tot 2027 de netwerkapparatuur konden gebruiken.

Huawei-ban

Het verenigd Koninkrijk stemt vandaag over een wet die het land versneld doet afscheid nemen van 5G-technologie van Huawei voor zijn binnenlandse netwerken. Het wetsvoorstel werd ingediend door de Britse minister van Digitale zaken Oliver Dowden. De zogenaamde ‘Wet voor Telecombeveiliging’ zal de overheid in staat stellen om een 5G-kit van Huawei te beschouwen als een risico voor de nationale veiligheid. Dat weet TechCrunch.

Het Verenigd Koninkrijk besliste in juli al dat het 5G-technologie van Huawei volledig wilde uitsluiten, en dat kwam als een reactie op de verstrengde sancties tegen Huawei in de Verenigde Staten. Telecomoperators konden daarbij nog wel tot het einde van het jaar de 5G-kits kopen en ze konden de netwerken nog tot 2027 blijven ondersteunen. De regering vreest nu dat operators een voorraad van Huawei’s 5G-kits zullen aanslaan, en daarom treedt het met de nieuwe wet hardhandiger op.

Britten willen versneld van Huawei's 5G-apparatuur af

Diversificatie

Toch is het opvallend hoe het land wel een complete U-bocht heeft gemaakt als het om zijn beleid omtrent de Huawei-kwestie gaat. Het Verenigd Koninkrijk stelde in 2019 en begin dit jaar nog dat het Huawei niet volledig wilde uitsluiten, maar ook geen toegang gaf tot de kern van zijn 5G-netwerk.

Gerelateerde artikelen

Het Verenigd Koninkrijk wil tegelijk wel de deur openzetten voor nieuwe spelers in de Britse telecomindustrie. Het land pompt 250 miljoen pond, ofwel zo’n 278 miljoen euro in een ‘5G Diversificatiestrategie’. Het land wil zo meer leverancier aantrekken om de concurrentie te laten toenemen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk