Breaking: LG hint dan toch naar exit uit smartphonemarkt [statement van LG]

Breaking: LG hint dan toch naar exit uit smartphonemarkt [statement van LG]

LG heeft dan mogelijk toch plannen om een streep te zetten onder zijn smartphoneafdeling. De fabrikant hint daar naar in een verklaring bij Zuid-Koreaanse Media.

Update 20 januari: LG heeft het volgende officiële statement aan Androidworld afgegeven:“LG Electronics management is committed to making whatever decision is necessary to resolve its mobile business challenges in 2021. As of today, nothing has been finalized.”

Stopt LG met telefoons?

Het voorbije weekend verschenen de eerste geruchten over een uitstap uit de smartphonemarkt door LG. Dat nieuws werd meteen ontkend door de fabrikant, maar de toon van LG klinkt nu heel anders tegen Zuid-Koreaanse media.

"Omdat de concurrentie in de wereldwijde markt voor mobiele apparaten steeds lastiger wordt, is het voor LG-tijd om een hard oordeel te vellen en de beste keuze te maken", dat zegt LG in een verklaring aan The Korea Herald. LG erkent dus dat het momenteel voor een ernstige beslissing staat omtrent de toekomst van zijn mobiele tak.

Breaking: LG hint dan toch naar exit uit smartphonemarkt [statement van LG]

De LG Wing

4,5 miljard verlies

LG maakte de afgelopen vijf jaar verlies met de verkoop van telefoon, en dat is goed voor een som van in totaal 4,5 miljard dollar. Het bedrijf koos er twee jaar geleden al voor om minder verschillende telefoons uit te brengen. Vorig jaar raakte dan ook bekend dat de G-serie verdwijnt en plaatsmaakt voor de nieuwe Velvet. Het bedrijf bracht eind vorig jaar ook de innovatieve Wing op de markt die komt met twee schermen die draaien.

Breaking: LG hint dan toch naar exit uit smartphonemarkt [statement van LG]

De mysterieuze LG Rollable

Daarnaast liet LG dit jaar al op CES verstaan dat er gewerkt wordt aan een telefoon met een oprolbaar scherm. Het bedrijf maakte daarbij nog niet duidelijk of de smartphone slechts als concept bedoeld is of ook op de markt moet verschijnen. Gezien de beslissing waar LG nu voor staat, is het nog maar de vraag wat we van het merk mogen verwachten.

Wat moet LG veranderen?

Androidworld vroeg aan jullie vorig jaar al in een AW Poll wat LG moet veranderen aan zijn strategie. Toen kwam naar buiten dat jullie vooral betere software, update-ondersteuning en innovaties willen zien. Wat denk jij dat LG nodig heeft om het tij te keren? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over LG? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Lees meer over:
LG Wing Rollables

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties