Bose lanceert Smart Soundbar 900 met Google Assistent en Dolby Atmos

Bose lanceert Smart Soundbar 900 met Google Assistent en Dolby Atmos

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Bose heeft zijn Smart Soundbar 900 aangekondigd, een alles-in-één soundbar die in één klap een subwoofer plafondspeakers overbodig wil maken. Je kan commando's geven aan de Google Assistent en het apparaat ondersteunt Dolby-Atmos-geluid.

Bose Smart Soundbar 900

Audiofabrikanten stoppen steeds meer functies in hun soundbars, en dan gaat het niet alleen om ondersteuning voor slimme assistenten of smart tv, maar ze willen het geluid ook veelzijdiger maken. De Bose Soundbar 900 maakt precies die belofte, want hij heeft in totaal zeven speakers, waaronder twee die naar boven gericht zijn. Het merk wil zo audio verticaal naar boven sturen om een alternatief te bieden voor de plafondspeakers van een surroundinstallatie. 'TrueSpace', zo heet het bij Bose.

Daarnaast komt de Smart Soundbar met nog meer slimme functies. Volgens Bose kan hij met 'spatial technologies' zelf geluidseffecten nabootsen wanneer je content afspeelt die niet compatibel is met Dolby Atmos. Het apparaat kan ook zijn geluid afstellen aan de aanwezigheid van meubels in je woonkamer, en zo moet hij ervoor zorgen dat die de klank niet verstoren.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Bose lanceert Smart Soundbar 900 met Google Assistent en Dolby Atmos

Je kan de Bose Soundbar 900 aansluiten met een HDMI-kabel via de HDMI eARC-poort van je televisie. Daarna verbind je hem op je telefoon om gebruik te maken van de Google Assistent, Alexa of Spotify Connect. Het apparaat kan gewoon verbinden via wifi, maar er is ook ondersteuning voor bluetooth.

Gerelateerde artikelen

Prijs en beschikbaarheid

De Smart Soundbar zal in de VS vanaf 23 september te koop zijn voor 899 dollar. Verwacht wordt dat hij bij ons zo'n 919 euro zal kosten, tenminste als hij in de Benelux wordt uitgebracht. Het apparaat wordt in een zwarte en witte variant gemaakt.

JBL lanceerde dit jaar een soundbar met gelijkaardige functies maar met ene midrange prijskaartje. Je leest over onze ervaringen met de JBL Bar 5.0 MultiBeam in de review.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk