BlackBerry KEYone met Android 7.1 en een fysiek toetsenbord gepresenteerd

BlackBerry KEYone met Android 7.1 en een fysiek toetsenbord gepresenteerd

Lekker typen

BlackBerry stond altijd al bekend om zijn smartphones met fysieke toetsenborden. Met de Priv bracht het Canadese bedrijf voor het eerst een smartphone uit draaiend op Android. Sindsdien heeft heeft het Chinese bedrijf TCL de rechten voor BlackBerry opgekocht en produceert BlackBerry zelf geen smartphones meer.

TCL presenteert nu de nieuwste toevoeging aan de BlackBerry line-up: de KEYone. Hiervoor waren de DTEK 50 en DTEK 60 al door TCL gemaakt. Dit waren meer gerebrande versies van smartphones van Alcatel. Met de KEYone keert TCL weer terug naar de roots van BlackBerry. Onderscheidend is natuurlijk het toetsenbord. Het toetsenbord is niet zoals bij de Priv uitschuifbaar maar zit vast onder het scherm.

Wel kan je omhoog vegen op het toetsenbord om tijdens het typen suggesties te accepteren, net als scrollen via het toetsenbord. In de spatiebalk zit een verborgen vingerafdrukscanner voor het snel ontgrendelen van de telefoon. Het starten van apps zal ook mogelijk zijn via het toetsenbord. Zo is bijvoorbeeld een druk op de 'B' voor het starten van de browser, 'U' voor Uber, 'F' voor Facebook en ga zo maar door.

Het scherm is een 4.5 inch IPS exemplaar met een resolutie van 1620 bij 1080 pixels. Dit geeft een beeldverhouding van 3 bij 2. Aan de voorzijde bevindt zich verder een 8MP camera met flitser, handig voor als je selfies wilt maken in het donker. De afmetingen van het toestel zijn gemiddeld voor een smartphone: 15 centimeter hoog, 7,3 centimeter breed en een dikte van 9,4 millimeter. De KEYone is gemaakt van aluminium, met een zacht aanvoelende achterkant.

Qua specificaties valt de KEYone tussen wal en schip: met de Snapdragon 625, 3GB werkgeheugen, 32GB opslag wat uit te breiden is via micro-sd, een grote accu van 3505 mAh, USB Type C, en een 12 megapixel camera wat hetzelfde exemplaar is als de Pixel, is de KEYone geen concurrent voor de Galaxy S8 of G6, maar ook bepaald geen budgetdevice.

Gezien de zuinige processor, relatief grote accu en de relatief lage resolutie zal het geen verrassing zijn als de KEYone lang met de accu kan doen. De aanwezigheid van Quick Charge 3.0 is ook handig voor als je snel moet opladen. Om dit proces nog sneller te laten verlopen zal tijdens het opladen de telefoon in een besparingsmodus worden gezet.

Actuele software met veiligheid

Waar BlackBerry sinds de Priv ook op inzet zijn de veiligheidstoepassingen die het meelevert op Android. Door standaard Android 7.1 Nougat op de KEYone mee te leveren is het in ieder erg up-to-date met de Androidversie. Daarnaast is er de Dtek-beveiligingssoftware aanwezig, net als de BlackBerry Hub. In de hub staan allerlei apps verzameld, zoals je mail, Facebook, Linkedin, sms'jes etc. BlackBerry zegt ook de maandelijkse beveiligingsupdates die Google uitbrengt consequent te willen doorvoeren om de veiligheid van de KEYone te verhogen.

BlackBerry KEYone kopen

De KEYone zal vanaf april wereldwijd beschikbaar zijn voor een prijs van €600.

BlackBerry KEYone
3505 mAh
4.5 inch - 1620 bij 1070 px
32 GB
Snapdragon 625

Meer info

BlackBerry KEYone
3505 mAh
4.5 inch - 1620 bij 1070 px
32 GB
Snapdragon 625

Meer info

Lees meer over:
BlackBerry

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties