Bitwarden introduceert passkeys op zijn platform voor makkelijker inloggen

Bitwarden introduceert passkeys op zijn platform voor makkelijker inloggen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Bitwarden doet mee met de 'passkey'-club: het introduceert een nieuwe manier om wachtwoorden te beheren op het platform, namelijk in de vorm van passkeys. Hierdoor maak je van je toestel, bijvoorbeeld je smartphone, een soort sleutel tot apps. Het 'slot' is daarbij de biometrische invoer, dus de scan van je vingerafdruk of een scan van je gezicht.

FIDO

In zijn zoektocht naar gebruiksvriendelijke maar veilige authenticatiemethoden introduceert Bitwarden passkeys. Deze FIDO-inloggegevens kunnen direct op de telefoon of computer worden opgeslagen, waardoor traditionele gebruikersnamen en wachtwoorden niet meer nodig zijn. FIDO staat voor Fast Identity Online (snelle identiteit online).

Gerelateerde artikelen

Door geregistreerde wachtwoorden voor verschillende websites en toepassingen op te kunnen slaan en te beheren in je eigen veilige kluis die je met je biometrische gegevens opent, hoef je niet meer gebruikersnamen en wachtwoorden te onthouden of met ingewikkelde wachtwoorden op de proppen te komen wanneer je wachtwoord verloopt.

Door gebruik te maken van de WebAuthn PRF-extensie, die geheime sleutels genereert voor het versleutelen van kluisgegevens, zorgt Bitwarden voor een hoog beveiligingsniveau van uw wachtwoorden. Bitwarden gebruikt een een zero-knowledge, end-to-end encryptie aanpak als het gaat om passkeys. Dit betekent volgens het bedrijf dat je gegevens vertrouwelijk en veilig blijven en dat alleen jij er toegang toe hebt. En zelfs als je passkeys hebt ingeschakeld, kun je nog steeds je hoofdwachtwoord en twee-factor-authenticatie gebruiken voor extra bescherming.

Gerelateerde artikelen

Passkeys op Bitwarden

Je kunt op de website van Bitwarden een demo krijgen van hoe dat werkt. Bitwarden is gratis te gebruiken en is al jaren bekend als wachtwoordmanager. Recent introduceerde het al wachtwoordloos inloggen op PC: Als je daar gebruik van maakt stuurt Bitwarden op je telefoon een melding waarin het vraagt of je de inlogpoging herkent. Je krijgt dan een paar details te zien zoals het moment waarop er wordt ingelogd, het IP-adres van het apparaat en dan een reeks van vijf woorden. Deze vijf woorden op je telefoon moeten dezelfde zijn als degene die in je browser verschijnen. Als alles klopt, kan je vervolgens op je smartphone het inloggen goedkeuren.

Maar nu dus passkeys, waarbij Bitwarden niet de eerste is. Dat was Apple, met inmiddels ook Google en meer websites die het hebben geïntroduceerd.

Bitwarden - Wachtwoordbeheer

Bitwarden - Wachtwoordbeheer

Bij Bitwarden draait het om eenvoud en transparantie. Zoals bij alle andere diensten kan je je wachtwoorden synchroniseren tussen je apparaten en je kan ook wachtwoo ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk