Bier Butler combineert eten met bier

Bier Butler combineert eten met bier

Bier Butler

Voor de wijnen die hierboven worden genoemd, zijn er in restaurants sommeliers aanwezig: mensen die exact weten hoe een specifieke wijn smaakt en welke wijn lekker is bij een bepaald gerecht. Er bestaan opleidingen tot dezelfde functie in bieren, maar die zien we toch een stuk minder vaak tijdens het etentje in een restaurant. Om je daar bij van dienst te zijn, is er Bier Butler. Deze database heeft een grote hoeveelheid biertjes en gerechten. In de app geef je aan welk gerecht je hebt besteld of gaat eten en Bier Butler geeft aan welk biertje het best bij het gerecht past.

Volgens de beschrijving van de app “koppelen ervaren biersommeliers een bier aan jouw gerecht”. Het is vervolgens mogelijk om dat biertje direct online te bestellen. Het is dus verstandig om een paar dagen van tevoren te bedenken welk gerecht je de gasten gaat voorleggen. Dit voorkomt dat je een perfect biertje bij je gegrilde zalm hebt, maar dat deze nog niet in huis is. In de applicatie zijn de verschillende bieren opgedeeld in bekende categorieën. Denk daarbij aan soepel & subtiel, fris & fruitig of amber & elegant. Er wordt uiteraard geen garantie gegeven dat het bier ook daadwerkelijk goed past bij het gerecht, maar de applicatie is een initiatief van de Brouwers van Nederland. Dat betekent dat vrijwel alle bieren die uit Nederland komen zijn opgenomen in de applicatie.

Beschikbaarheid Bier Butler

De applicatie staat net een paar dagen in de Google Store. Van daaruit is deze te downloaden en de applicatie neemt ongeveer 10MB in beslag.

Lees meer over:
Eten en drinken

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties