Beveiligingsupdate maart 2017 voor Pixel en Nexus nu beschikbaar

Beveiligingsupdate maart 2017 voor Pixel en Nexus nu beschikbaar

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Beveiligingsupdate maart 2017

De maandelijkse updates van Google worden traditiegetrouw op de eerste maandag van de maand uitgerold. Hierin zien we de nieuwste beveiligingspatches die Google doorvoert waardoor Android weer een stukje veiliger worden. Deze maandelijkse updates worden eerst voor de 'eigen' smartphones uitgerold, waarna er een aantal fabrikanten zullen volgen.

Ook deze maand zijn er weer een aantal lekken gedicht, waarbij Google in het securitybulletin aangeeft wat de risico's zijn. Zo zien we regelmatige lekken met een hoog risico die gedicht worden door Google in deze maandelijkste updates. Deze worden bekend gemaakt in het zogenaamde security bulletin, waarin precies beschreven wordt welke lekken er gedicht zijn.

Deze maandelijkse updates werden in 2015 geïntroduceerd na een kleine paniek rondom het Stagefright-lek in Android. Met deze updates wil Google zorgen dat grote lekken sneller gedicht kunnen worden en bij meer eindgebruikers terecht komen.

Update installeren

De updates zijn te downloaden voor de Google Pixel, Pixel XL en verschillende Nexus-toestellen. Allereerst worden deze aangeboden als factory images en OTA-bestanden, waarna ze pas Over The Air (OTA) uitgerold zullen worden. Wil je aan de slag met de update, dan kun je ze nu handmatig downloaden, instructies daarvoor kun je hier vinden.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk