Beveiligingsupdate juni voor Nexus- en Pixel-toestellen nu beschikbaar

Beveiligingsupdate juni voor Nexus- en Pixel-toestellen nu beschikbaar

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Beveiligingsupdate juni 2017

Elke eerste maandag van de maand kunnen eigenaren van een Nexus- of een Pixeltoestel traditiegetrouw een beveiligingsupdate van Google verwachten voor hun toestel. In deze update zitten de nieuwste beveiligingspatches verwerkt waarmee Google ons geliefde Android weer een stukje veiliger maakt. Het is de bedoeling dat andere fabrikanten deze maandelijkse updates overnemen en uitbrengen voor hun toestellen. Een aantal fabrikanten doet dit dan ook, waarbij de vlaggenschepen vaak als eerste aan de beurt zijn.

Ook deze maand zijn er weer een aantal lekken gedicht, waarbij Google altijd aangeeft wat de risico's zijn. Zo zien we regelmatige lekken met een hoog risico die gedicht worden door Google in deze maandelijkse updates. Deze worden bekend gemaakt in het zogenaamde Security Bulletin.

De aanleiding van deze maandelijkse updates was het Stagefright-lek in Android dat in 2015 opdook. Met deze beveiligingsupdates wil Google zorgen dat grote lekken sneller gedicht kunnen worden, maar ook bij meer eindgebruikers terecht komen.

Update installeren

Deze beveiligingsupdates zijn te downloaden voor de Google Pixel, Google Pixel XL en verschillende Nexus-toestellen. Allereerst worden deze aangeboden als factory images en OTA-bestanden, waarna ze pas Over The Air (OTA) uitgerold zullen worden. Wil je aan de slag met de update? Dan kun je ze nu handmatig downloaden. Instructies daarvoor kun je in dit artikel vinden. Je kunt natuurlijk ook wachten op de OTA.

Bedankt voor de tip Jan!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk