Beveiligingsupdate juli voor Nexus- en Pixel-toestellen nu beschikbaar

Beveiligingsupdate juli voor Nexus- en Pixel-toestellen nu beschikbaar

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Maandelijkse update

In de maandelijkse update zitten de nieuwste beveiligingspatches verwerkt waarmee Google Android weer een stukje veiliger maakt. Het is de bedoeling dat andere fabrikanten deze maandelijkse updates overnemen en uitbrengen voor hun toestellen. Een aantal fabrikanten doet dit dan ook, waarbij de vlaggenschepen vaak als eerste aan de beurt zijn. Zo brengen onder meer LG en Samsung de beveiligingsupdates maandelijks naar hun toptoestellen. De fabrikanten krijgen al voor het publiek maken van de gerepareerde beveiligingsfouten toegang tot de fouten en oplossingen, zodat ze hier alvast mee bezig kunnen.

Google legt in zijn maandelijkse security bulletins uit welke gaten gedicht zijn en of de fixes van toepassing zijn op Nexus- en Pixel-toestellen of niet. De update wordt vaak opgedeeld in twee of meer losse beveiligingsniveaus, die een datum bevatten. Door de beveiligingsverbeteringen op te delen in losse delen, is het voor fabrikanten eenvoudig om een update uit te brengen die in ieder geval een gedeelte van de problemen oplost.

Welke beveiligingsproblemen deze maand zijn opgelost, lees je in het (Engelstalige) beveiligingsbulletin hier.

Update installeren

Deze beveiligingsupdates zijn te downloaden voor de Google Pixel, Google Pixel XL en verschillende Nexus-toestellen. Allereerst worden deze aangeboden als factory images en OTA-bestanden. Google zal de update de komende dagen ook 'over-the-air' (OTA) verspreiden voor zijn Nexus- en Pixel-toestellen. Het is ook mogelijk om de updatebestanden handmatig te downloaden. Wil je aan de slag met de update? Dan kun je ze nu handmatig downloaden. Instructies daarvoor kun je in dit artikel vinden. Je kunt natuurlijk ook wachten op de OTA

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk