Betrouwbare corona-informatie op je mobiel, dit doet Google

Betrouwbare corona-informatie op je mobiel, dit doet Google

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Zoekresultaten van Google en YouTube

In deze tijden vertrouwen mensen op Google om aan betrouwbare informatie te komen. Wie zoekt op de term coronavirus, krijgt een overzicht van het laatste nieuws uit Google Nieuws, gevolgd door een overzicht van links naar onder meer het ministerie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), de Rijksoverheid en de World Health Organization (WHO). Daaronder is een kaart te zien met het getroffen gebied, dus de landen waar het virus momenteel geconstateerd is.

Google zoeken coronavirus

Google heeft op YouTube een vergelijkbare maatregel doorgevoerd. Als je hier zoekt op de term coronavirus, zul je als eerste een link naar de website van de Rijksoverheid te zien krijgen.

Google zoeken coronavirus

Openingstijden in Google Maps

Je kan in Google Maps realtime zien hoe druk het momenteel bij een winkel is. Dus als je naar de supermarkt wilt vandaag, dan kun je in Maps van tevoren even kijken hoe druk het er dan is en of je lang moet wachten. Maps geeft nu dus goed weer in hoeverre mensen zich houden aan de oproep om fysieke contacten te mijden.

Google Maps coronavirus

5 dingen die je kunt doen om het coronavirus te stoppen

Samen met de WHO is Google een campagne gestart, genaamd "do the 5", om mensen te wijzen op 5 dingen die ze kunnen doen om het coronavirus te stoppen. Er verschijnt op de zoekresultatenpagina bij bepaalde zoekopdrachten in het Engels een extra scherm met tips. Een voorbeeld hiervan zie je als je zoekt op de term coronavirus tips. Google Nederland verwacht deze campagne op termijn beschikbaar te maken in meer talen.

Nuttige informatie voor scholen, bedrijven en creators

Ben je thuis aan het werk en wil je lessen of trainingen online aanbieden of via een livestream vergaderen? Google biedt hier ook een aantal tips voor. Zo heeft het team achter G Suite for Education een pagina online gezet met een overzicht van informatie die nuttig kan zijn voor scholen en docenten om lessen online te laten plaatsvinden. G Suite heeft daarnaast de limieten zoals het aantal mensen per vergadering of livestream gratis verhoogd. De YouTube Creator Academy biedt nu ook eenvoudige cursussen aan om bijvoorbeeld snel te leren livestreamen.

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk