Nederlandse vertalingen in Google Translate sterk verbeterd dankzij nieuw vertaalalgoritme

Nederlandse vertalingen in Google Translate sterk verbeterd dankzij nieuw vertaalalgoritme

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Translate vertaalt Nederlands beter

Google Translate wordt veel gebruikt, om precies te zijn, door meer dan 1 miljard gebruikers per maand. Zij willen allen een woord, zin of stuk tekst begrijpelijk maken door deze te vertalen in hun moedertaal.

Translate staat er wel bekend om niet altijd even goede vertalingen af te leveren, maar met de grote update van vandaag moet dit stukken verbeterd zijn, geeft Google Nederland aan op hun productblog. De afbeelding in een tweet van Google Nederland geeft de verbetering goed weer:

Machine Learning

Om deze verbetering te kunnen bewerkstelligen is Google afgestapt van een oud vertaalsysteem dat stukken van een zin vertaalt. Vanaf nu kijkt Translate dus in één keer naar complete zinnen, wat zorgt voor minder vertaalfouten. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Machine Learning, een vorm van kunstmatige intelligentie die zelflerend is en veel gebruikt wordt in Google-apps zoals het herkennen van objecten op foto's in Google Foto's.

Vorig jaar september werd deze techniek voor het eerst gebruikt in Google Translate met als doel de vertalingen meer te laten overeenkomen met vertalingen van menselijke vertalers. De vertalingen zouden 55% tot 85% beter zijn dan de vertalingen van het oude systeem. Eenvoudig gezegd kunnen de computers van Google heel veel menselijke vertalingen bestuderen om daar vervolgens van te leren. Dit heeft als gevolg dat de vertalingen na verloop van tijd steeds beter worden.

Google Translate downloaden

De update met deze verbetering wordt vandaag uitgerold. Zowel vertalingen tussen Nederlands - Engels en Engels - Nederlands zijn met deze update sterk verbeterd. Ook zal de verbetering op te merken zijn bij vele andere talen met Engels als bron- of doeltaal. Hoe vaak gebruik jij Google Translate?

Google Translate

Google Translate

Google Vertalen is de vertalingsdienst van Google. Ideaal voor vakanties naar verre landen waarvan je de taal niet of nauwelijks spreekt. Google Vertalen helpt je me ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk