Betere accuduur voor Android met Project Volta

Betere accuduur voor Android met Project Volta

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Betere batterijduur

Eén van de speerpunten van Android L is de accuduur, deze zou sterk verbeterd zijn. Er is een drietal speerpunten waardoor dit gerealiseerd kan worden. Zo wordt Battery Historian gebruikt. Deze applicatie biedt een visuele timeline die weergeeft welke apps en functies precies wanneer accu verbruiken. Op deze manier krijg je veel meer inzicht in het batterijverbruik en eventueel aanpassingen doen om dit te aan te pakken.

Een functie die eindelijk ook standaard in Android zit is de Battery Saver Mode, waarbij het mogelijk is om bepaalde instellingen aan te passen om zo accu te besparen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan WiFi, 3G, maar ook GPS en andere instellingen die de accuduur negatief kunnen beïnvloeden. Ook wordt de kloksnelheid van de processor verlaagd en wordt de refresh-rate van het scherm verminderd.

Onder de motorkap in Android L is de zogenaamde JobScheduler-API beschikbaar gesteld, waarbij apps beter kunnen omgaan met de beschikbare accuduur. Ze kunnen bijvoorbeeld aangeven dat een bepaald verzoek niet dringend is, waardoor dit wordt gedaan op het moment dat er een internetverbinding voorhanden is. Op die manier hoeft geen (accuslurpende) 3G- of 4G-verbinding opgezet te worden om dit verzoek direct uit te voeren.

Android L

De nieuwste Android-versie, Android L zal later dit jaar beschikbaar komen voor iedereen en zullen in ieder geval de Nexus-eigenaren hier gebruik van kunnen maken. Vanaf 26 juni is de developer preview beschikbaar en kan deze functie alvast getest worden door ontwikkelaars.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk